en astma diet – ta kontroll över din astma

Astma – en respiratorisk sjukdom som gör sina offer andfådd under en attack – kan vara en skrämmande åkomma. Som svar på en specifik allergen eller annan trigger, kommer en astmatisk persons luftvägarna blir inflammerad och förträngda så att andningen avsevärt försvåras.

Följaktligen astmatiker är beroende av ett antal läkemedel för att lindra sina symptom och förhindra attacker. Men ingenting gör mer för att förebygga astma symtom då avsevärt begränsa exponeringen för dessa allergener är kända för att utlösa symtom.

För vissa dessa kan vara miljö-triggers, säsongsbetonade komponenter eller vardagliga exponeringar – såsom sällskapsdjur ilska eller damm – som måste begränsas så mycket som möjligt. Men vissa astmatiker är lika allvarligt av de livsmedel som de äter. So för att minska sina symtom och chans attacker måste de anta en sträng astma kost så att de kan öka sin chans på hälsan.

En astma kost är olika för varje astmatiker. Medan vissa människor är mycket medvetna om de livsmedel som de är allergiska, andra måste föra noggranna och specifika uppgifter om sitt ätande för att märka vilka livsmedel tycks korrelera till ökade symtom.

Vissa konserveringsmedel i livsmedel utlösa även astma. Så som en del av en astma kost, måste ingredienserna i livsmedelsprodukter granskas. När det bestäms vilka specifika livsmedel – eller konserveringsmedel som ingår i dem – är de skyldiga då de kan undvikas genom användning av en astma kost.

För dem som vill experimentera med en astma kost, kan en mat dagbok vara ganska bra att fastställa din specifika triggers. Håll den med dig hela tiden så att du kan hålla noga koll på vad du äter och hur du mår. Om en födoämnesallergi är din skyldige, bör du kunna märka ett mönster mycket snabbt. Då kan du göra livsstilsförändringar därefter.

Om du är osäker på om maten är orsaken till din astma, så du kanske vill rådfråga din läkare eller sjuksköterska. Din läkare kommer att kunna testa för specifika allergier, så att du säkert vet vad man ska undvika. Denna kombination av medicinsk vård och proaktiv self-advocacy i form av en astma kost kan sätta dig tillbaka kontrollen över din astma.

Astma behöver inte styra ditt liv. En astma kost är bara ett sätt på vilket du kan sätta dig i kontroll över din dag så att du kan njuta av en frisk och symptomfri liv.