sköldkörtel och vikt konsekvenser

Det finns ett komplicerat förhållande mellan sköldkörteln, kroppsvikt och metabolism. En av de viktigaste funktionerna av sköldkörtelhormon är att reglera ämnesomsättning kurs. Den mäts genom den mängd syre som förbrukas av kroppen i en viss tidsperiod. Trög sköldkörteln resulterar i låg Basal Metabolic Rate – BMR, medan en överaktiv sköldkörtel resulterar i hög BMR.

Eftersom personer med en nedsatt sköldkörtelfunktion tenderar att ha låg BMR, en av de mest märkbara symptom på hypotyreos är viktökning. Villkoret för viktökning är ofta större i de individer som har svår hypotyreos. Orsaken till viktökning i hypotyreos är inte så enkelt helt. Det finns andra faktorer inblandade som kolesterolnivåer, metabola “set point” och förändringar i hjärnans kemi.

kolesterolnivåer

Det finns ett starkt samband mellan sköldkörteln och kolesterol. När sköldkörteln producerar mindre hormoner ämnesomsättningen minskar som ett resultat av förmågan att bearbeta kolesterol också försämras. Det är därför de flesta patienter som lider av hypotyreos också lider av höga kolesterolvärden.

metabolisk börvärde

Vår kropp har en vikt sätter punkt och det fungerar att behålla just den punkten vikt set. För att upprätthålla den inställda punkten, snabbar vår ämnesomsättning upp att bearbeta för mycket kalorier. Om man fortsätter att ta för mycket kalorier än vad som krävs, upprättas kroppen en ny, högre punkt vikt set. Däremot betyder det inte att när du minska ditt kaloriintag din ämnesomsättning börvärdet kommer ner för om du gör så att din aptit också minskar. Detta kallas metabolisk resistens.

Däremot kan en långsam och stadig inställning till bantning hjälper säkert till att hålla en balanserad punkt metabolisk set. Också, fysiska övningar och cardio aktiviteter är de viktigaste sätten att öka ämnesomsättningen i kroppen.

förändringar i hjärnans kemi

Mat begäret är intimt kopplad till vår hjärna. Kroppens hypotalamus känner energi behov och frågor hjärnan med budskapet att äta kolhydrater. Dessutom, när en individ är klar att äta, indikerar hjärna meddelandet “tillräckligt med kolhydrater”. Dock är detta system dramatiskt förändrat på grund av flera faktorer i kronisk sköldkörtelsjukdom:

• Eftersom sköldkörteln saktar ner din ämnesomsättning, vad din hjärna uppfattar som tillräckligt med mat faktiskt kan vara mer än vad din ämnesomsättning kunde smälta.

• Thyroid stör signalsubstansen funktioner och oftast minskar frisättningen av serotonin (en glad hormon som reglerar mättnadskänsla och välbefinnande), varför patienter med hypotyreos mår bättre när de konsumerar kolhydrater, vilket leder till ytterligare viktökning.

behandling

Helt enkelt, är sköldkörteln behandlas med en regelbunden dos av sköldkörtelhormon ersättning piller som gör för sin brist. Dosen sedan behövde justeras av en läkare att hålla sköldkörtelfunktionen normala. Läkaren utför fysisk undersökning och regelbundna kontroller av TSH-nivå, för att bestämma rätt mängd medicin. En online recept apotek kan leverera medicinen precis utanför dörren. Du kan be online recept apotek för varumärket din läkare har föreslagit dig så det är bäst att hålla sig till ditt varumärke.