vad kan du göra för att bota dålig andedräkt

Dålig andedräkt, medicinskt kallas dålig andedräkt, kan bero på dålig tandhälsa vanor och kan vara ett tecken på andra hälsoproblem. I 80 till 90 procent av fallen, är det på grund av något i munnen. Oftast är det inget allvarligare än en smutsig mun. Plack, den nästan osynlig film av bakterier som ständigt är bildar i munnen, är ofta ansvariga för dålig andedräkt. Andra dentala syndarna inkluderar karies och tandköttsproblem. Dålig andedräkt kan också förvärras av den typ av mat du äter och andra ohälsosamma livsstilsvanor. Dålig andedräkt är inte ett problem i sig, men det kan orsaka problem i våra relationer.

Ett. Håll munnen ren. Det innebär en grundlig tandborstning två gånger om dagen och tandtråd regelbundet. Mat och bakterier fastnar mellan tänderna och vid tandköttskanten kan bara tas bort med tandtråd. Om de är kvar att dröja, är dålig andedräkt överhängande.

2. En annan föga känd situation som kan bidra till dålig andedräkt är muntorrhet (muntorrhet). När vår mun är torr, minskar salivproduktion, lämnar munnen naturliga förmåga att rengöra sig själv nedsatt. Saliv är munnen naturliga munvatten, som innehåller egenskaper som reducerar bakterier i munnen. Alkoholkonsumtion, vissa mediciner, andas genom munnen i stället för näsan eller en spottkörtel störning kan bidra till att ha en torr mun. 4.Drink massor av vatten. Detta kommer att hålla munnen fuktig. Tuggummi (helst sockerfritt) eller suger på godis (helst sockerfritt) stimulerar också produktionen av saliv, som hjälper tvätta bort matrester och bakterier.

Tre. En traditionell dålig andedräkt botemedel som backas upp av modern forskning är yoghurt. Yoghurt har alltid använts för att bekämpa svampinfektioner och anaeroba bakteriella infektioner eftersom de “goda” bakterier i yoghurt konkurrera med patogener och aktivt förstöra dem. Nu forskning stöds av International Association for Dental Research verkar visa att äta vanlig levande yoghurt för sex veckor kan minska nivåerna av orala bakterier med upp till 80%.

4. Klorofyll är en naturlig andetag luftrenare och finns i gröna bladgrönsaker som persilja. Några droppar pepparmynta eller tea tree-olja kan appliceras på tungan eller tandborste för att hjälpa fräscha andningen. Utöver sin uppfriskande karaktär, kommer deras antibakteriella egenskaper döda bakterier som finns i munnen.

Fem. Livsmedel som hjälper till att bekämpa plack kan också hjälpa till att bekämpa dålig andedräkt. Satsa på selleri, morötter, jordnötter eller lite mager ost om du vill ha något till mellanmål på. Även om alla dessa tips hjälper din andedräkt luktar bättre, räkna ut orsaken till dålig andedräkt är det bästa sättet att slicka det på lång sikt.

6. En annan traditionell dålig andedräkt botemedel är att skölja munnen med citronsaft utspädd med vatten, även om denna åtgärd kan faktiskt uppmuntra bakterietillväxt sedan citronsaft inte innehåller något socker. Flera olika örter rekommenderas som andetag luftrenare, bland dem anis, kryddnejlika, rosmarin och timjan, kan alla som tuggas eller användas som te när stuvade i varmt vatten.