droger och läkemedel för behandling av diarré

Diarré kan vara icke-specifik som orsakas av rädsla, ångest eller oro, och matsmältningsbesvär. Människor i rörelse är ofta drabbad av turistdiarré på grund av förändringen i miljön. Specifik diarré orsakas av infektion i tarmarna, en systemisk sjukdom, eller av droger. Tre mekanismer verkar i orsakar diarré: 1) ökad bildning av vätska, 2) Ökad aktivitet i tarmen (tarm) och 3) Bakteriell överväxt.

Vad bör göras för diarré? Det första steget är att upptäcka orsaken till diarré. Om det är på grund av rädsla, ångest eller oro, varar det för en kort tid bara. Vila, trygghet, och om nödvändigt, använda anti-ångest droger, vanligtvis bota den. I Indien, är diarré en vanligt klagomål under bröllopet säsongen när en fest följer varandra. I sådana fall kommer diarré under kontroll av sig själv, eftersom den ökade aktiviteten i tarmarna följs av en fas med långsam aktivitet, och oftast, är inget läkemedel nödvändig. Vissa livsmedel som glass, ost, choklad (alla har laktos, socker) och läsk (fruktos socker) kan orsaka diarré. Denna typ av diarré inträffar i dem som har laktosintolerans.

Infektion i tarmen kan orsakas av förorenad mat eller vatten, virus (hos barn), bakterietoxiner eller bakterieinfektion. I dessa fall behandling med anti-bakteriella läkemedel är nödvändig. Diarré kan vara sekundära till vissa sjukdomar som kolera, tyfus, allergiska sjukdomar, eller en komplikation av diabetes. Den kan styras genom att behandla den underliggande sjukdomen. Kronisk (längre livslängd) diarré beror på malabsorption syndrom, vete allergi eller tuberkulos.

Vissa droger som bredspektrumantibiotika, digitalis, cholchicine och laxermedel kan orsaka diarré. I dessa fall minskade doser eller utsättande av läkemedlet föreslås. Ett potentiellt allvarligt tillstånd är pseudomembranös enterokolit som uppstår på användning av kraftfulla antibiotika.

behandling och mediciner

I de flesta fall diarré beror på en kortvarig störning men är förenat med förlust av vätskor och salter. Denna uttorkning (har förlorat mycket vätska och salter som natrium, kalium, kalcium och magnesium) står för mer än två tredjedelar av dödsfallen på grund av diarré. För att ersätta dessa vätskor och salter, en rehydrering pulver WHO-ORS formel upplöst i vatten, bör ges med täta mellanrum.

Uttorkning kan förhindras genom att säkerställa att den vätska förlorade i diarré ersätts genom att öka intaget av vätskor som finns i hemmet och en vätskeersättning. Homeavailable vätskor (HAF) inkluderar chhach, lassi, neembu pani, ljus te, daal ka pani, chawal ka maand, och salt-sockerlösning. Förbereda en vätskeersättning hemma är enkelt. I fallet med ett barn, bör flera av dessa hem-tillgängliga vätskor ges som kravet är högre.

Förutom vätskeersättning salter (ORS) som innehåller en blandning av natriumklorid, natriumbikarbonat eller citrat, kaliumklorid och glukos kan inte ges för större effektivitet. Hos barn ORS har kunnat minska antalet dödsfall till följd av diarré med 90%. ORS rekommenderas av UNICEF / WHO är tillgängligt på alla apoteken under olika handelsnamn. Den finns på statliga sjukhus och apotek utan kostnad. Liknande preparat med olika sammansättning finns också, men det är tillrådligt att insistera på WHO formel när man köper ORS.