är du lider svåra GERD symtom

Jag är villig att satsa på att nästan alla vet exakt vad halsbränna är, är jag säker på att de allra flesta av oss faktiskt har upplevt halsbränna första hand, och även om du inte är jag säker på att du vet någon som lider av det . Im kommer att förklara vad allvarliga GERD symtom är och vad du kan göra åt det.

Halsbränna är en smärta som börjar bakom bröstbenet, är det mycket nära till hjärtat, därav namnet. Halsbränna har egentligen ingenting att göra med hjärtat, det är faktiskt orsakas av magsyra tränger upp i matstrupen. Detta inträffar vanligen bara efter att ha ätit en måltid.

Gastriesioghageal refluxsjukdom är där magsyra refluxes (återgång) i matstrupen, sker detta ett antal gånger. Magen är konstruerad för att hantera syra, är matstrupen inte. Denna reflux kan orsaka skador på matstrupen.

Det finns ett antal matsmältning, som alla har liknande symptom, det finns några ganska enkla sätt att identifiera vilken typ av sjukdom du faktiskt lidande från. Om du får ihållande halsbränna, och du regurgitate syra så är du mer än sannolikt lider av halsbränna.

Det finns många olika symptom i samband med halsbränna, från brännande känsla som du får i ditt bröst, att syrlig smak, förlust av rösten, och även andfåddhet. Detta är den främsta anledningen till halsbränna är så ofta fel diagnos som en hjärtattack. Halsbränna blir ofta värre strax efter att ha ätit.

Det finns vissa livsmedel som gör halsbränna värre, det är saker som innehåller tomater, citrusfrukter och choklad. Du bör undvika dessa så mycket som möjligt. Dricka te och kaffe kan också leda till att du har halsbränna.

Halsbränna också ibland orsakar en brännande känsla i halsen som gör svälja svårt och smärtsamt, kanske du märker smaken av galla i munnen och du kanske inte kan sluta hosta.

Ovan är svåra GERD symtom, men det finns hundratals, de exakta symtom du lider av beror helt på dig.

Ibland människor som lider av GERD har mycket svårt att svälja sin saliv, och det är en obehaglig känsla i halsen som något har fastnat där.

Oavsett vad du lider av, inte lider i tystnad finns det många behandlingar som är tillgängliga för dig för svåra GERD symtom.