hur man kan bli av med ångest och panik genom självinsikt

Ångest beskrivs ofta som att ha kognitiva, somatiska, emotionella och beteendemässiga komponenter (Seligman, Walker & Rosenhan, 2001). Den kognitiva komponenten medför förväntan om en diffus och osäker fara. Somatiskt kroppen förbereder organismen att handskas med hot (känd som en akut reaktion), blodtryck och hjärtfrekvens ökar, svettas ökas, bloodflow till de stora muskelgrupperna ökat, samt immun-och matsmältningssystemet systemfunktioner inhiberas. Externt kan somatiska tecken på ångest blek huden, svettningar, skakningar, och pupillary utvidgning. Känslomässigt, orsakar ångest en känsla av rädsla eller panik och fysiskt orsakar illamående och frossa. Beteendemässigt, kan både frivilliga och ofrivilliga beteenden uppstår inriktad på att fly eller undvika källa till oro. Dessa beteenden är vanliga och ofta maladaptiv, är mest extrema i ångest. Dock är ångest inte alltid patologiskt eller maladaptiv: Det är en vanlig känsla tillsammans med rädsla, ilska, sorg och glädje, och det har en mycket viktig funktion i förhållande till överlevnad.

Ett. självkännedom

Vi kan utvecklas och utveckla självkännedom som följd. När du får självinsikt, kommer du att börja se saker i fylligare ljus. Självkännedom är en fantastisk process, eftersom du har balans och en ärlig synvinkel vem du är, inklusive vilken typ av personlighet du besitter. Självkännedom bygger på kvaliteter, eftersom du får möjlighet att blanda med andra människor samtidigt som den är ärlig om vem du är samtidigt visar förtroende för din förmåga. När du får detta drag, kommer du snart att upptäcka att stressfaktorer är mindre dramatiska, alltså stressen minskar. Ångest och panik kan förstöras.

2. styra

Kontroll kan uppnås genom självkännedom. Nej, oavsett hur stort eller litet det problemet kommer du att se en väg ut ur den situation när du har självkännedom. Som ni kan se, kommer paniken och ångesten ta flyget medan du kämpar genom din resa i livet.

Tre. mer självförtroende

När du växer in i självkännedom, kommer du känna dig säker på din förmåga. Du kommer att lära sig nya färdigheter samtidigt som du håller fast vid din övertygelse. Dina övertygelser kommer att öka när du känner självförtroende i din förmåga att lyckas i livet. Din tro nivån kommer att stiga, medan du kommer att upptäcka att du litar på människor att göra vad som är sant, liksom själv.

4. förbättra din värld

Övertygelser kan expandera din värld. Vad följer självkännedom och självförtroende är tillit och pålitlighet. Förtroende och närhet kommer att förbättra relationerna.