översynthet (långsynthet) – symptomen orsakar och som påverkas

Den ögonsjukdom översynthet är oftare kallas långsiktighet eller långsynthet. Den orsakas av en defekt i förmågan av ögonen att fokusera. När någon lider med översynthet, betyder det att de är oförmögna att fokusera på saker som är i närheten, vilket gör deras vision att suddiga. Lider bör ändå kunna fokusera på objekt i fjärran.

Vår vision skapas genom en process av ljusstrålar som kommer från ett objekt och går genom hornhinnan och linsen, som är längst fram i våra ögon, att bryta ljuset för att fokusera det på näthinnan, längst bak i ögat. Härifrån ljusstrålarna översätts till elektriska signaler. Dessa signaler sänds sedan till hjärnan, som avkodar signalen och ger oss vision.

Som med normal syn, bilderna en person med långsynthet ser börjar som ljusstrålar som kommer in i ögat genom hornhinnan och linsen, men istället för ljusstrålarna blir fokuserad på näthinnan, är den plats där de fokus bakom näthinnan, utanför av ögongloben själv.

Detta kan uppstå om formen på ögat inte är tillräckligt lång, från framsidan till baksidan, hålla ljusstrålarna från att projiceras på näthinnan. Översynthet kan också orsakas av hornhinnan eller linsen. Eftersom hornhinnan och linsen böja ljusstrålarna som kommer in i våra ögon, om de är oförmögna att rikta ljuset i rätt vinkel för att fokusera på näthinnan då visionen risk för skada.

Personer som lider av långsynthet kan påverkas på olika sätt, baserat på livsstil bly och yrke de gör. Någon med långsynthet kan finna sig lider med dessa vardagliga symtom:

Anbud och irriterad ögon kan vara en konsekvens av ständig kamp för att se nära föremål och att skriva och läsa. Ständigt stirrar, försöker få föremål i fokus, kommer att stoppa dig från att blinka, vilket gör dina ögon att växa torkade ut och irritationskänsla.

Svårigheter med att fokusera när du läser böcker eller tidningar är kanske den mest ofta tänkt översynthet symptom. Många individer befinner sig försöker hålla saker på armlängds avstånd för att försöka få innehållet i fokus.

Ansträngda ögon och huvudvärk är vanliga för människor med långsynthet och kan resultera från ögonen att inte kunna fokusera på föremål i närheten. Regelbunden skelning kan också förekomma, vilket resulterar i huvudvärk och spänningar från onaturliga ansträngning.

Översynthet är ofta knutna till åldrandet. Även om detta är sant, är det långsiktighet som sker i medelåldern heter presbyopi och är ett resultat av linsen i ögat förlorar sin flexibilitet. Även om detta är en del av det normala åldrandet är det fortfarande viktigt att gå och få din syn kontrolleras av en optiker.

Barn kan också drabbas av översynthet och vissa är även född med det. Ofta villkoret kommer att lösa sig när barnets ögon utvecklas. Även om det inte behandlas, kan långsynthet orsaka andra problem, lata ögon till exempel.