som är rätt läkare eller naturlig initiativtagare hälsa del 1

Har ni märkt att det ofta finns en skarp skiljelinje mellan den allopatiska hälsagemenskapen och naturläkemedel hälsa samfundet? Med andra ord, de läkare och de naturliga vårdpersonal tycks ofta oense i grunden. Men vilket är rätt?

Kanske är inte så mycket av en frågan om att vara rätt, eftersom det är en fråga om roller och expertis. Kanske är det inte så Medicin Läkare är dåliga eller att naturliga vård-lösningar är en bluff. Kanske de ska arbeta tillsammans!

I del ett av denna rapport kommer vi att diskutera den medicinska sidan av frågan: För-och nackdelar. Sedan ska vi göra samma sak för den naturliga sidan, sedan vira diskussionen upp.

Baksidan av allopatiska syn på hälsa

Ett av de största problemen med den medicinska syn på hälsa är biverkningar. Det finns helt enkelt inte finns några läkemedel som inte har oönskade biverkningar. Vissa har färre biverkningar, vissa har mer. Vissa biverkningar är mycket allvarliga, andra inte. Men alla läkemedel har biverkningar.

En annan dålig aspekt till allopatiska hälsa är att det i allmänhet är konstruerad för att på konstgjord väg och ofta ytligt åtgärda problemet, men inte ta itu med roten frågan. Till exempel, när du tar kallt medicin, gör det ingenting för din förkylning – det bara dämpar symptomen så att du inte märker de förkylningssymptom så mycket.

Så för mig är de största problemen med att använda läkemedel som de är giftiga, kan vara farligt, och ofta inte upp frågan rot hälsa.

På den positiva sidan, utmärker den medicinska tillvägagångssätt i krissituationer. Till exempel, om jag var i en bilolycka och var i kritiskt tillstånd, skulle jag inte gå se en nutritionist. Jag skulle åka till sjukhuset, där de kunde kraftfullt ingripa och förhoppningsvis rädda mitt liv.