Vad bör du veta om fotmassage

Efter en tröttsam dag oavsett om det är på jobbet eller helt enkelt handla när du kommer hem är det första som du märker är att dina fötter är döda dig. Det enklaste sak som du kan göra för att lindra denna smärta är att sitta ner och ta av dig skorna. Detta tar bort de omedelbara smärtor. Då du slingra dina fötter och tår för att återställa blodcirkulationen i fötterna. Det hjälper lite mer än att ge hela din lättnad foten totalt med en fotmassage är ren lycka.

En älskad eller ens du kan ge fördelarna med en fotmassage. De viktigaste sakerna som du behöver kommer att vara en bekväm plats för att hålla foten på, krämer, oljor, eteriska oljor som används för massage och din favorit soft humör musik eller ens en meditation CD.

För att ge dig själv en fotmassage du behöver först få fötterna rena och torra även mellan tårna. Du kan om du vill blöta dem i ett fotbad med Epsom salter. Detta fotbad kommer de-betona dig så att du känner dig ännu mer avslappnad. Nästa gnugga massage olja på foten.

Hålla din fot som är i knät försiktigt i ena handen för att stödja det, med den andra handen börjar massera övre delen av foten. Använd tummarna för massage. Använd långsam, bestämd strök rörelser som börjar vid tårna och gå uppåt mot anklarna. När du kommit till anklarna följa samma väg massera din väg ner till tårna. Trycket på massagen måste vara lättare än vid ankeln. Upprepa detta fotmassage 5 gånger.

Nästa försiktigt hålla hälen på foten i en koppning rörelse. Med den andra handen håller ovansidan av foten och försiktigt vrida foten först medurs och moturs efter. Gör detta 3 till 4 gånger för att slappna av, lugna och varva foten, fotleder och dina sinnen. Gör detta foten massage försiktigt så att du inte skadar dig själv.

Nu fortfarande hålla din fot i ena handen, med den andra handen, massera fotsulan med tummen. Börja vid basen av stortån och sakta röra sig mot de andra tårna. Använd mjuka böljande rörelser för att ge bollen på foten en avslappnande fotmassage.

Du kan sedan knåda din fot. Här kommer du att använda din tumme eller fingertopparna för att ge massage. Knåda fotsula i en fram och återgående rörelse. Med dina knogar “Knåda” de andra lederna i foten. Använd stora pressning och roterande rörelser utan vara mild.

Med tiden kommer du att ha avslutat din fotmassage inte bara kommer dina fötter må bra, men du kommer att ha lugnat ner och din dagens påfrestningar kommer att ha försvunnit också. Omedelbar bliss.