viktiga fakta om bihåleinflammation

Den infektion i bihålorna (hålrum belägen inne i skallen, som är fyllda med luft), även känd som bihåleinflammation produceras av bakterier, svampar och ibland av föroreningar och allergiska faktorer. Det kan vara akut eller kronisk och kan leda till allvarliga komplikationer såsom ansikts ben infektion eller förvärrande av luftvägarna villkor, och utvidgningen av infektion i hjärnan och ögonen.

Det finns olika typer av bihålor: frontal, maxillary, ethmoid, och sphenoid och symptomen kan skilja sig när var och en påverkas, symptomen skiljer sig också för akut och kronisk bihåleinflammation.

Rollen av bihålor är inte helt klarlagd, forskare tro att bihålorna är viktiga absorbera stötar som uppstår från framsidan och hindrar dem från att påverka hjärnan. De är också viktiga för uppvärmning, fuktning och filtrera inandningsluften.

I luften finns det många bakterier och när andas vi andas in dem. Om flimmerhåren filtret inte fungerar, kan dessa bakterier blir blockerad i sinus hålrum och producera en infektion.

För akut bihåleinflammation, som vanligtvis varar 2-3 veckor, läkare rekommenderar antibiotikabehandling under 5 till 7 dagar. Den kronisk bihåleinflammation håller längre, ca 6-8 veckor och det är svårare att behandla. Infektiös sinusit orsakas vanligtvis av en bakterie, den icke-infektiös man orsakas av föroreningar och allergiska faktorer.

Sinus infektioner drabbar varje år 37 miljoner amerikaner. Bihåleinflammation visas också när det nasala membran får påverkas av föroreningar, kall eller torr luft och blir inflammerad. Människor som har ett försvagat immunförsvar (på grund av cancer, HIV, diabetes), kan barn och äldste utvecklas lätt bihåleinflammation. Människor som arbetar på platser utsatta för infektioner, människor som lider av allergier, och rökare är mer sårbara för bihåleinflammation än andra.

Om en patient har följt den klassiska antibiotikabehandling och det fanns inga tecken på förbättring kirurgisk behandling kommer att rekommenderas eftersom en komplikation kan ha inträffat: infektion i ansiktet ben.

Några allmänna symptom på bihåleinflammation är: huvudvärk, trötthet, ansikts-och övre smärtor käken, och ömhet i sinus området, halsont, hosta, färgad nasal dränering, dålig andedräkt och svullna ögonlock öga.

Om symtomen varar längre än 10 dagar bör du kontakta din läkare innan några komplikationer uppstår.

Läkaren kommer att diagnostisera bihåleinflammation genom att titta inne i näsan med ett endoskop och sedan begära en datoriserad axiell tomografi, och även en MRI. Andra kanske gör en rinoskopi för att titta på baksidan av näsgångarna.

Behandla bihåleinflammation görs med läkemedel som ordinerats av läkare, och några hem rättsmedel.

Behandlingen måste döda bakterier, göra ansikts smärta och tryck försvinner, rensa upp näshålan och bibehålla intakt sinus och nasal vävnader.

För att hålla din Cilia systemet intakt och för att undvika eller återvinna snabbare efter sinus infektioner bör du dricka varmt te. Om du får hydratiserade, kommer dina flimmerhår rörelser förbättra och slem från bihålorna kommer att tvättas ut, så du kommer att bota snabbare. Kycklingsoppa är också till hjälp.

Tillämpa våta bandage i ansiktet också hjälper. De komprimerar måste blötläggas i varmt vatten för att hjälpa Cilia flytta mer effektivt. Du måste tillämpa dem tre gånger om dagen och hålla dem i fem minuter på ditt ansikte. Du kan också använda ånga inhalationer för att minimera din nästäppa.

Läkaren kommer att ordinera ett antibiotikum läkemedel (orala eller inandas läkemedel) om bihåleinflammation orsakas av en bakterie, en avsvällande, analgetika som kommer att minska smärta och kortikosteroider för att bromsa inflammationen i näshålan.

Det viktigaste är att förhindra bihåleinflammation genom att hålla näsan klar, sluta röka och behandla väl och så snart som möjligt alla typer av förkylningar och allergier