alternativ smärtlindring

När det gäller smärtlindring, bygger traditionella västerländska medicinen oftast på droger för att övervinna smärtan. Det finns många starka smärtstillande medel på marknaden idag som kan lindra även de mest svår och kronisk smärta. Men fortfarande finns det situationer när människor inte kan ta dessa läkemedel på grund av läkemedelsinteraktioner eller vissa villkor, eller bara hitta dem ineffektiva. Detta är då alternativ smärtlindring kommer i rampljuset. Men vad exakt är alternativ smärtlindring?

Alternativ smärtlindring är en teknik som inte ingår i den vanliga sjukvården, men anses vara effektiva för smärtlindring. Faktum är att vissa alternativa smärtlindrande metoder har funnits i hundratals och även tusentals år använts i olika kulturer, men anses vara något sämre av mainstream sjukvården. Det är upp till dig att avgöra vilken väg att gå, men innan du överväga att köpa Tramadol du kanske vill lära dig mer om några av de mest populära och effektiv lindring andra smärtstillande metoder:

akupunktur

Akupunktur är en urgammal kinesisk metod som innebär tillämpning av små tunna nålar på vissa ställen över hela kroppen som tros vara viktiga punkter i “qi” energi cirkulation. Trots att det kanske låter lite ovetenskaplig, har många kliniska tester bekräftade effektiviteten i denna metod i många förhållanden, inklusive akut och kronisk smärta.

sjukgymnastik

Sjukgymnastik används ofta i de fall när smärtan är orsakad av lem eller ledbesvär och felaktiga rörelser och aktivitet. Det innebär vissa fysiska aktiviteter som används för att sträcka muskler och leder i en omfattning när det problematiska området kommer att fungera som den normalt borde. Ganska ofta sjukgymnastik kommer att göra smärtan värre för en kort tid innan kroppen kan anpassa sig till rätt typ av aktivitet. De önskade smärtlindring effekter uppnås vanligtvis endast en viss tid.

Elektrisk stimulering

Ofta används för behandling av neuropatisk smärta, använder elektrisk stimulering en elektrisk ström som stimulerar nervös ändelser i vissa områden. Den mest populära typen av elektrisk stimulering är en TENS-enhet (transkutan elektrisk nervstimulering enhet), som är fäst vid det problematiska området och massage nerven grupper genom att skicka lågspänning strömmar. Smärtstillande effekter kan pågå i timmar efter användning av en TENS-apparat. Ändå måste du be din läkare om ett recept först.

biofeedback

Biofeedback är en avslappningsteknik som använder kraften i ditt sinne och fantasi för att hjälpa lindra smärta. Istället för att använda Tramadol kan du helt enkelt föreställa dig själv utan smärta och uppnå liknande effekt. Visst låter det väldigt lätt på papper, som i verkligheten finns det vissa metoder för att uppnå dessa stater i åtanke. Nyckeln till biofeedback är avslappning, först i ditt sinne och sedan i din kropp. Det kan låta som en sorts meditation och det är inte långt från sanningen. Dock var biofeedback bekräftades vara riktigt effektiva i patienter med migrän och ryggont.

Som du ser finns det verkligen effektiva alternativa metoder för smärtlindring som kan hjälpa dig på ett naturligt sätt och hålla den Tramadol på hyllan.