är du lider av förstoppning prova detta hem botemedel

De laxermedel och laxermedel ger bara tillfällig lindring. De irriterar onödan magen och tarmarna, försvaga tjocktarmen. Missbruk av laxermedel kan också leda till lågt kalium i blodet och lång sikt kronisk ohälsa. Det naturliga sättet att behandla förstoppning är att omskola tarmen och ge upp alla artificiella hjälpmedel. Iakttagandet av ordinarie arbetstid för måltider, eliminering och sömn, en balanserad kost, tillräcklig motion, och en hög nivå av allmän hälsa med god muskeltonus är viktiga vid behandling av förstoppning.

Den viktigaste faktorn för härdning förstoppning är naturlig och enkel kost. Detta bör bestå av oförädlade livsmedel såsom fullkorn spannmål, kli, honung, melass och linser, gröna och bladgrönsaker, särskilt spenat, franska bönor, tomater, sallad, lök, kål, blomkål, brysselkål, selleri, kålrot, pumpa, ärtor, rödbetor, sparris, morot, färsk frukt, särskilt päron, vindruvor, fikon, papaya, mango, guava och apelsiner, torkade frukter såsom fikon, russin, aprikoser och datum, mjölkprodukter i form av smör, smörolja och grädde.

Kosten är inte tillräckligt. Mat ska vara ordentligt tuggas – varje munsbit för minst 15 gånger. Skyndade måltider och måltider på udda tider bör undvikas. Socker och sockerrik mat bör absolut undvikas eftersom socker stjäl B-vitaminer från kroppen, utan vilka tarmarna inte kan fungera normalt. Livsmedel som FÖRSTOPPA är alla produkter tillverkade av vitt mjöl, bakverk, kex, ost, färskvaror, konserver, vitt socker och hårdkokta ägg.

Regelbunden dricka vatten är till nytta inte bara för förstoppning men även för rengöring av systemet, utspädning av blodet, och skölja gifter, bör normalt cirka åtta glas vatten tas dagligen eftersom det är nödvändigt för att smälta och lösa upp näringsämnen i maten så att de kan att absorberas och utnyttjas av kroppen. Vatten bör dock inte tas med måltider eftersom det späder magsaft viktiga för matsmältningen. Vatten bör tas antingen en halvtimme före eller en timme efter måltid.

Generellt alla frukter utom bananer och jack frukt, är till nytta vid behandling av förstoppning. Vissa frukter är dock effektivare. Päron betraktas som en av de bästa laxerande frukterna. De som lider av kronisk förstoppning bör anta en exklusiv kosten denna frukt eller dess saft för ett par dagar, men i vanliga fall kommer en medelstor päron fattas efter middagen eller med frukost ha önskad effekt Detsamma gäller för guava som, när ätit med frön, ger grovfoder till kosten och hjälper i normala evakuering av tarmarna.

Vindruvor har visat sig vara mycket fördelaktigt att övervinna förstoppning. Kombinationen av egenskaperna hos cellulosa, socker och organiska syran i druvor gör dem en laxerande mat. Deras verksamhetsområde är inte begränsat till att rensa tarmarna bara. De tonar också upp magen och tarmarna och lindra den mest kronisk förstoppning. Man bör ta minst 350 gram druvor dagligen för att uppnå de önskade resultaten. När färska druvor är inte tillgängliga, russin indränkt i vatten kan vara används. Russin ska blötläggas i ett tumblerful av dricksvatten för 24 till 48 timmar. Detta skulle svälla dem till den ursprungliga storleken på druvorna. Russinen bör ätas tidigt på morgonen. Vattnet i vilka russin är dränkta bör också drickas tillsammans med de blötlagda russin.

Dricka varmt vatten med syrlig lime juice och en halv tesked salt är också ett effektivt rättsmedel för förstoppning. Dricksvatten som har hållits natten i koppar kärl, kommer första sak på morgonen ge goda resultat. Linfrö är mycket användbart i svåra fall av förstoppning. En tesked linfrö, sväljas med vatten före varje måltid, ger både bulk och smörjning.

I alla vanliga fall av förstoppning, skulle en exklusiv frukt diet för omkring sju dagar vara det bästa sättet att börja behandlingen. För långvariga och envisa fall, skulle det vara klokt att ha en kort snabb “för fyra eller fem dagar. Detta kommer att driva ut de packade innehållet i tarmarna, eliminera

toxiner och renar blodet. De svaga patienter kan ta apelsinjuice under fasteperioden. Efter allfruit diet eller korta snabba, som fallet kan vara, bör patienten påbörja gradvis efter en balanserad kost bestående adekvata råa livsmedel, mogen frukt och fullkorn spannmål. I vissa fall kan ytterligare korta perioder eller korta fastar vara nödvändiga i intervall om två månader eller så beroende på de framsteg som görs. Tarmarna bör rengöras dagligen genom en varm-vatten lavemang för ett par dagar i början av behandlingen.

En kall friktion bad tas dagligen på morgonen kan hjälpa till att bota förstoppning. En alternativ varmt och kallt sittbadkar, tas före sänggåendet, är också fördelaktigt. Frisk luft, utomhusspel, promenader, simning, trädgårdsarbete och andra övningar spelar en viktig roll för att stärka och aktivera musklerna, och därmed förhindra förstoppning.