den kranio osteopatisk placebo

Den ursprungliga modellen av kranial osteopati tro är att inneboende rytmiska rörelser av de mänskliga rytmiska hjärnan orsakar fluktuationer i cerebrospinalvätska och särskilda relationella förändringar bland durala membran, cranial ben och korsbenet. CST Utövare tror att de påtagligt kan ändra parametrarna i denna mekanism för att en patients hälsa fördel.

William Garner Sutherland DO Dr Sutherland (1873-1954) uppfann Kraniell Osteopati. Under åren övertygade CST utövare själva att mild palpation av kraniet, guidas genom förståelsen av Sutherlands “primära respiratoriska mekanismen,” skulle kunna förbättra en häpnadsväckande rad villkor manifesterar hela kroppen. Under årens lopp, i både formella (t.ex. klassrum) och informella (t.ex. klinisk) inställningar, många fler studenter och praktiker lärt av Sutherlands mekanism och rikligt anekdotiska framgångar med patienter.

Patienterna blev helade, hälsa karriärer etablerades, och allt var bra.

Då måste man ställa frågan?

1 vederlägger bevis och biologisk sunt förnuft helt Sutherlands mekanism?

Från vad jag kan forska, diagnoser utifrån denna mekanism har inte bara låg tillförlitlighet men ingen tillförlitlighet. Det finns inga bevis, helst, att olika utövare upplever liknande fenomen eller ens att uppfattas fenomen är verkliga.

Ingen framgångsrik, kontrolleras ordentligt resultatanalys har publicerats. Utövare har inga vetenskapliga belägg för att deras terapeutiska åtgärder dock förankrade i biologi eller metafysik har någon direkt effekt på patienternas hälsa.

Många uppsatser och artiklar har publicerats utmanande påståenden anhängarna av Sutherland, betydande forskningsarbete har publicerats av Dr James Norton och Dr S Hartman.

Hartman, se. norton, JM. sci rev altern med. 2. 8,2. 2004. en översyn av kung hh och lägga em, “osteopati i kraniala området,” i grunden för osteopatisk medicin, sid 24 – University of New England.

Hartman SE, norton JM. kraniosakral terapi är inte medicin. sjukgymnastik. 2002; 82:1146-1147. University of New England.

Många CST utövare avleda kritik genom att fokusera i stället på deras upplevda ännu vetenskapligt nästan meningslöst personlig klinisk framgång. Även om det inte finns några bevis för effekten av Craniosacral terapi, Kranial osteopati, som ett trossystem, befogenheter och framåt.

Ändå vetenskaplig undersökning har blivit en integrerad del av nästan allt läkare gör. Utan vetenskap, medicin skulle fortfarande innebära lite mer än att tillämpa bandage, sätta ben och administrera placebo. Kanske Kraniell osteopati / Craniosacral terapi är inte en medicin för vår tid. Kanske kontrolleras ordentligt resultatstudier kommer att visa att även biologiskt avvikande, dessa tekniker ändå ge en direkt och positiv effekt på patienternas hälsa.

Allt jag kan säga är att i min studie och observationer, har jag dragit slutsatsen att kranial osteopati är ett pseudovetenskapliga trossystem, som upprätthålls av både patienter och läkare genom drift av väl och allmänt förstått principerna om mänsklig personlig och socialpsykologi. Från den synpunkten, bara utövare har försvarat passionerat innehas utsikt som de har länge varit både indoktrinerade och engagerad.

referenser:
upledger, je,. vredevoogd, JD. kraniosakral terapi. chicago: eastland press; 1983
Hartman SE, norton JM. skrivelse kritisk trevitt, 2003 (osteopat, juli och augusti). den osteopat. 2003, i oktober :29-30.
18.Kappler RE. Osteopati i kraniala området: Dess historia, vetenskaplig grund, och aktuell status. Osteopatisk läkare. 1979; februari :13-18.