hem botemedel för barns påssjuka

Påssjuka orsakas av ett virus som angriper spottkörtlarna i munnen, i synnerhet de carotid körtlar finns på varje sida av ansiktet strax under och framför örat. Den infekterande organismen är paramyxovirus. Efter ett barn utsätts för ett fall av påssjuka, det tar ungefär två veckor för sjukdomen att visas. Felaktig kost är den grundläggande orsaken till problem.

Barnet-Patienten ska ta sängläge under flera dagar tills temperaturen återgår till det normala. Han bör hållas på en diet av fruktjuicer och andra flytande livsmedel. Apelsinjuice utspädd med varmt vatten på 50: 50 grund för några dagar kommer att vara särskilt fördelaktigt. Andra frukter och grönsaker som kan användas för juice är mosambi, äpple, ananas, vindruvor, och morot. Barnet bör uppmuntras att ta varmt vatten lavemang dagligen under denna period. Varma och kalla fomentations bör tillämpas efter varannan timme under dagen i ca 10 minuter, och bör bestå av två eller tre heta program, följt av en kall en. Ansiktet ska rengöras med en antiseptisk tvätt.

Barnet-Patienten bör anta en all frukt diet för en dag eller två, tills svullnaden har lagt sig och han kan svälja mat bekvämt. Därefter kan han inleda gradvis efter en välbalanserad kost av naturliga livsmedel, med tonvikt på färska frukter, råa och lätt kokta grönsaker och fullkorn spannmål.

Vissa huskurer har befunnits fördelaktig vid behandling av påssjuka. Den viktigaste av dessa är användningen av chebulic myrobalan. En tjock pasta bör göras från denna ört genom gnidning i vatten och appliceras över svullnad. Det kommer att ge lindring.

Bladen av Peepal träd används också som en effektiv hem botemedel mot denna sjukdom. Dessa blad bör insmorda med ghee och värmdes över en eld. De bör sedan vara bandagerad över den inflammerade delen.

Användningen av örten indiska aloe är en välkänd botemedel mot inflammerad och smärtsam del av kroppen. En del av ett blad av denna ört bör skalas på ena sidan och beströdda med en blandning av gurkmeja och extrakt av indisk berberis och bandage över svullnaden efter uppvärmningen.

Frön av sparris är också värdefulla i påssjuka. Fröna i kombination med frön av bockhornsklöver bör slipas ihop till konsistensen av en pasta. Denna pasta kan appliceras över svullnaden.

Användningen av torr ingefära anses fördelaktigt vid behandling av påssjuka. Det bör malas till en pasta och appliceras över de svällda delarna. Eftersom pastan torkar, kommer svullnaden minskar och smärtan kommer också avta.

Bladen på Margosa är också användbara vid behandling av mumps.The blad av detta träd med lite gurkmeja bör malas till en pasta och tillämpas externt över de drabbade delarna. Det kommer att ge goda resultat.