nya och kraftfulla behandlingsalternativ nu tillgängliga för att hjälpa miljontals människor med högt blodtryck

Högt blodtryck är en viktig folkhälsofråga, drabbar uppskattningsvis 72 miljoner amerikaner och ca en miljard människor i världen. Förhöjt tryck kan orsaka allvarliga konsekvenser för hälsan . Och många patienter kommer att kräva två eller flera läkemedel för att nå sitt mål blodtryck.

Nu finns det en kraftfull nytt behandlingsalternativ för att hjälpa patienter med högt blodtryck.

Den amerikanska Food and Drug Administration godkänt nyligen Exforge ® (amlodipin och valsartan) som kombinerar de aktiva ingredienserna i två av de mest förskrivna högt blodtryck mediciner-Diovan ® (valsartan) och Norvasc ® * (amlodipin)-i en bekväm enda tablett formulär.

“Högt blodtryck fortsätter att vara en viktig folkhälsofråga i USA, och många patienter behöver flera läkemedel för att uppnå blodtryckskontroll,” sade Bertram Pitt, MD, FACC, och en professor i medicin emeritus vid University of Michigan School of Medicine Division of Cardiology. “Denna nya behandling ger ökad effektivitet och förbättrad bekvämlighet med en enda tablett jämfört med dess komponenter som förenklar behandlingen för patienterna.”

Genom att kombinera de kompletterande handlingarna av Diovan och Norvasc, låter Exforge blodkärlen att slappna av så att blodet kan flöda lättare. I kliniska studier visade Exforge överlägsen blodtryckssänkande effekt hos patienter okontrollerade när man tar någon komponent.

Patienter med högt blodtryck bör tala med sin läkare om livsstilsförändringar för att minska blodtrycket, och, om det behövs, om de bästa behandlingsalternativen för dem.

att lära sig mer

Exforge finns nu tillgängliga genom recept i amerikanska apotek i fyra olika styrkor, som en daglig oral behandling. Exforge har godkänts för användning i höga patienter blodtryck som inte har kontrollerats med hjälp av endast en av komponenterna eller andra droger i sina klasser.

Intag av Exforge under graviditeten kan orsaka skador och även dödsfall på ditt ofödda barn. Om du blir gravid, sluta ta Exforge och kontakta din läkare omedelbart. Tala med din läkare om andra sätt att sänka ditt blodtryck om du planerar att bli gravid.

* Norvasc är ett registrerat varumärke som tillhör Pfizer Inc.

Viktig säkerhetsinformation om Exforge

Intag av Exforge under graviditeten kan orsaka skador och även dödsfall på ditt ofödda barn. Om du blir gravid, sluta ta Exforge och kontakta din läkare omedelbart. Tala med din läkare om andra sätt att sänka ditt blodtryck om du planerar att bli gravid.

Exforge är kontraindicerat hos patienter som är överkänsliga mot amlodipin eller valsartan.

Svår hypotoni sågs hos 0,4% av patienterna som behandlades med Exforge. Volym-och / eller salt-dehydrering ska korrigeras i patienter innan administrering av Exforge eller symtomatisk hypotoni kan inträffa. Försiktighet bör iakttas när behandling inleds hos patienter med hjärtsvikt eller nyligen genomgången hjärtinfarkt och hos patienter som genomgår kirurgi eller dialys.

Sällan har ökad frekvens, varaktighet och / eller svårighetsgrad av kärlkramp eller akut hjärtinfarkt utvecklats hos patienter som behandlats med kalciumblockerare, särskilt patienter med svår obstruktiv kranskärlssjukdom.

Hos patienter med njurartärstenos eller gravt nedsatt njurfunktion, bör försiktighet iakttas med dosering av Exforge. Hos patienter med svår HF, försämringen av njurfunktionen och sällan har akut njursvikt och / eller dödsfall förknippats med hämning av renin-angiotensin-systemet.

Dosreduktion och / eller utsättning av diuretikum och / eller valsartan kan krävas. Utvärdering av patienter med hjärtsvikt eller efter hjärtinfarkt ska alltid omfatta bedömning av njurfunktion.

Amlodipin är inte en beta-blockerare och därför ger inget skydd mot de faror som abrupt betablockerare tillbakadragande, något sådant återkallande skall ske genom gradvis minskning av dosen av beta-blockerare.

De vanligaste biverkningar som förekom oftare med Exforge än placebo var perifera ödem (5% mot 3%), nasofaryngit (4% mot 2%), övre luftvägsinfektion (3% vs 2%) och yrsel ( 2% respektive 1%).

Exforge är inte indicerat för initial behandling av hypertoni.

Viktig säkerhetsinformation om Diovan

DIOVAN kan skada fostret och även leda till döden. Om du blir gravid, sluta ta Diovan. Ring din läkare omedelbart. Tala med din läkare om andra sätt att sänka ditt blodtryck om du planerar att bli gravid.

Diovan kontraindicerat hos patienter som är överkänsliga mot någon komponent av denna produkt.

Volym-och eller saltbrist bör korrigeras på patienter innan administrering DIOVAN eller symtomatisk hypotoni kan inträffa.

Försiktighet bör iakttas vid dosering av Diovan hos patienter med gravt nedsatt njurfunktion. Som en följd av hämningen av renin-angiotensin-systemet, kan förändringar i njurfunktionen observeras hos känsliga individer (t ex patienter med njurartärstenos eller svår hjärtsvikt).

Inga signifikanta skillnader mellan biverkningar, Diovan och placebo. Biverkningar mer frekvent med DIOVAN än placebo: virusinfektion (3% vs 2%), trötthet (2% respektive 1%), buksmärtor (2% respektive 1%), de vanligaste biverkningarna: huvudvärk och yrsel. En ökning av yrsel observerades med 320 mg (8%) jämfört med 10 mg till 160 mg (2% till 4%).

DIOVAN är indicerat för behandling av hypertoni.