den Ketek antibiotikum dilemma

Om det fanns någon uppfinning som avsevärt har förbättrat människors livskvalitet skulle det vara de många inbrytningar som har gjorts inom området medicin. Vid ett tillfälle i vår historia, resulterade även mindre infektioner i tidig död. Detta är dock beroende av den uppfattningen att antibiotikan fungerar effektivt. Tyvärr, det finns de antibiotika som levererar på mindre än vad de har lovat. I fallet med Ketek antibiotikum, har slutresultatet av att ta drogen ofta visat sig katastrofal.

Ketek antibiotika har varit i centrum för en Firestorm. Detta eftersom det finns ett antal hälsorisker som är förknippade med dessa antibiotika. Detta är oerhört olyckligt, eftersom värderingar för drabbade individer hade hoppats Ketek antibiotika skulle exempelvis lindra sina problem. Istället gav de Ketek antibiotika den omvända effekten: drogerna faktiskt gjort deras tillstånd förvärras.

En del av problemet härrör från det faktum att testa krav för godkännande av nya antibiotika på marknaden är inte exakt allt som noggrann. Till exempel, eftersom reglerna är för närvarande skriven nya antibiotika inte ta med någonting nytt till bordet. Det är, behöver de inte ge några förbättringar på befintliga läkemedel som för närvarande finns på marknaden. Det finns ett antal skäl till detta inte minst som är införandet av nya läkemedel ger fler valmöjligheter för patienterna. Även om det verkligen inte skada ekonomin att nya antibiotika förs in på marknaden. Införandet av ett framgångsrikt nytt antibiotikum kan avsevärt öka ett läkemedelsföretag aktiekurs.

Det finns dock en risk för att ett negativt resultat, liksom framgår av de problem som förknippas med Ketek antibiotika. Det är, det är inte nödvändigt för Ketek att ge något nytt till bordet. Det behövs helt enkelt att ge ett resultat överensstämmer med produkter som redan finns på marknaden. Hade de Ketek antibiotika krävts för att få framsteg på bordet det kanske har upptäckt dess negativa bieffekter och rättat dem eller det skulle ha hållits utanför marknaden helt. Kanske skulle den olyckliga situation som har kommit ut ur Ketek antibiotiska läkemedlet kunnat undvikas enligt en mer optimal regler och förordningar.

Detta är inte att dra slutsatsen att alla problem som är förknippade med några särskilda läkemedel kan avvärjas med smärre regeländringar. Men skulle det vara säkert att säga mer säkerhetstekniska regler som höjer ribban för prestanda högre på nya läkemedel till marknaden skulle möjligen kunna eliminera ett antal risker.