diagnostisera infektioner i urinblåsan med urinanalys

Urinanalys är ett diagnostiskt test som utförs för att analysera urinprovet. Testet genomförs i ett laboratorium eller sjukhus. Det kan avslöja förekomsten av sjukdomar eller infektioner i kroppen. Testet utförs genom att testa urinprovet av patienten. Den humanurin visar kemiska förändringar när en infektion uppstår. Därför kan en grundlig analys ger information om sjukdomen och dess botemedel.

Detta test utförs för att diagnostisera sjukdomar som urinvägsinfektioner, infektioner njure, diabetes mellitus, högt blodtryck, kroniska problem i urinvägarna, symtom på njursvikt etc. Testet innebär detaljerad analys av de kemiska komponenterna i urinen. Emellertid bör urin insamlad från patienten skall koncentreras. Helst bör patienten föra tidig sampel morgonurinprov för provningarna.

Under testet för infektioner i urinblåsan, är patienten uppmanas att torka sina privata delar med en trasa innan urin utsöndring. Senare, är urinen samlas i en provbägaren. Men är det lämpligt att friställa det ursprungliga urinhalter att undvika misanalysis. Nu är 10 till 15 ml urin uppsamlades och tas för behandling i laboratoriet. Denna metod för urinuppsamling kallas ren fångstmetod.

Förekomsten av vita blodkroppar i urinprovet visar närvaro av urinvägsinfektioner. Den sterila urinen är fritt från vita blodkroppar, därav dess närvaro visar att blåsan foder är åsamkas med bakteriella mikrober. Vår urin består av fast koncentration av vita blodkroppar och bakteriell infektion leder till ansamling av överskjutande blodkroppar som representerar urinblåsan avvikelser.

Därför bör du rådfråga en läkare om din urinanalys test ger positiva resultat. Du bör se till att du tar rätt behandling för att bota urinvägsinfektion. De antibiotiska mediciner är mycket effektiva för kroniska tillstånd. Därför bör du börja behandlingen så fort du får positiva testresultat.