fastställa orsaken till snarkning

Många saker lovar att bota det, men exakt vad som orsakar det? Orsaken till snarkning varierar från en individ till en annan, men det finns flera ledande faktorer som tros bakom denna nattliga besvär.

Fetma tros vara en ledande orsak till snarkning. Många läkare rekommenderar därför ett program för kost och motion i ett försök att inte bara förhindra snarkning, men också för att främja bättre hälsa. Om du nyligen har fått diagnosen vara antingen överviktiga eller feta, kan det vara dags att överväga ett kvalitetsprogram för att bidra till att kasta några pounds tillsammans med din snarkning vana.

En annan främsta orsaken till snarkning är när individer sover på rygg. När detta händer, muskler och vävnad tenderar att koppla av i baksidan av halsen och begränsa luftvägarna. Genom att sova på din sida, kan du hjälpa till att eliminera detta problem och kraftigt minska snarkning.

Den åldrandet tros vara en annan orsak till snarkning. Forskare tror att, eftersom huden i halsen åldrar, börjar det att förlora sin elasticitet. När detta händer, är det mer sannolikt att slappna av och orsaka luftpassager ska begränsas.

Sömnapné är en sjukdom som är också en allvarlig orsak till snarkning. Symtomen inkluderar överdriven snarkning, pauser mellan andning, uppvaknande under natten med en känsla av kvävning eller kippar efter luft, etc.

Anledningen till att detta sker är att, med sömnapné, blir luftvägarna helt blockerade och den sjuke faktiskt slutar andas vid flera tillfällen under hela natten. Sömnapné, om de lämnas obehandlade, kan ofta leda till mer allvarliga medicinska tillstånd. Bland dem, hjärtproblem, stroke eller andra allvarliga sjukdomar.

En sömn studie, som i allmänhet är beställd av en läkare, kan hjälpa till att diagnostisera den direkta orsaken till snarkning för varje individ. Den snarkning lidande tillbringar en natt på en sömn centrum, som övervakar hans / hennes andning och snarkning mönster hela natten. Resultaten därefter studeras av en läkare som gör en slutlig diagnos.

Denna artikel är avsedd endast i informationssyfte. Det bör inte användas som, eller i stället för, professionell medicinsk rådgivning. Innan någon behandling för snarkning, kontakta en läkare för en ordentlig diagnos och åtgärd.