kost överväganden för en bekväm sömn

Eliminera alla källor till koffein är väsentlig för att förhindra och lindra sömnlöshet. Vissa kvinnor är särskilt känsliga för de stimulerande effekterna av koffein, och även en kopp kaffe på morgonen kan störa sömnen mönster som natten. Vara noggrann om att undvika kaffe, svart te, cola och andra koffeinhaltiga läskedrycker, choklad, kakao och kaffe smaksatt livsmedel såsom glass, yoghurt och godis. Även spår av koffein i koffeinfritt kaffe och te kan vara tillräckligt för att hålla dig vaken på natten. Många over-the-counter läkemedel innehåller ingredienser som kan orsaka sömnlöshet, till exempel att vissa smärtstillande och mediciner lindra PMS innehåller koffein, och vissa avsvällande medel innehåller pseudoefedrin, en kraftfull stimulans.

Alkohol orsakar också sömnproblem, eftersom det stimulerar frisättningen av adrenalin och hämmar transport av aminosyran tryptofan in i hjärnan. Tryptofan är nödvändig för produktion av serotonin, en förening som förbättrar sömn. En mugg med varm mjölk är en hävdvunnen läggdags botemedel som kan hjälpa inducera sömn eftersom den innehåller tryptofan. Om du föredrar att undvika mejeriprodukter, dricka sojamjölk eller mandel mjölk istället. Sockra din dryck val med lite honung eller lönnsirap och vanilj och tillsätt en nypa färskriven muskot, en ayurvedisk botemedel mot sömnlöshet. Mjölk och mandelmjölk (och kalcium-berikade sojamjölk) är också rika på kalcium, som hjälper till att slappna av nervsystemet och musklerna. Av denna anledning, många kvinnor tycker att ta tillskott av kalcium och magnesium vid sänggående garanterar vilsam sömn. Ta 800 till 1.200 milligram kalcium och 400 till 600 milligram magnesium ungefär en timme innan sängen.

Att upprätthålla stabila blodsockernivåer under natten är viktigt, eftersom nattliga droppar i blodsocker kan orsaka uppvaknande. Att äta för mycket raffinerade kolhydrater och sötsaker kan orsaka blod-socker instabilitet. Om nattliga hypoglykemi är ett problem, ha ett mellanmål som en liten skål med hela korn av spannmål eller en bit av toast ca 30 minuter före sänggåendet. Förutom att bidra till att upprätthålla stabila blodsockernivåer, får hög komplexa kolhydrater stimulerar också produktionen av hjärnans naturliga lugnande signalsubstanser.