leucoderma – vita prickar och fläckar

Leucoderma är en ovanlig hudsjukdom som kännetecknas av vita prickar och fläckar. Den vita lappen eller fläck kallas som Leucoderma och när det sker utan någon föregående sjukdom som kallas vitiligo. Leucoderma i bokstavlig sikt betyder vit hud. Denna typ av tillstånd är misstas för en annan hudsjukdom dvs spetälska.

Under denna hudåkomma, vissa delar av huden förlorar gradvis färg lämnar bakom vit patchar. Detta inträffar på grund av förlusten av melanin, ett mörkt pigment som ger färg till huden. Det kan börja med en liten lapp men långsamt och stadigt sprider sig i hela kroppen. Detta är inte en farlig eller smittsam hudsjukdom.

Den verkliga orsaken är fortfarande okänd men flera studier har gjorts i ämnet. Några av de upplevda orsakerna är känslomässig stress, ärftliga faktorer, maskar, solbränna och fysisk ohälsa. Detta hudåkomma kan förvärras på grund av sjukdomar som hypertyreos, diabetes mellitus, perniciös anemi och Addisons sjukdom.

– Några tips som bör hållas i åtanke
– Undvik stress och försöka slappna av
– Använd inte hårda tvål när du badar
– Få en sol bad i den tidiga timmen i 20-30 minuter
– Undvik kosmetika som grädde, pulver och andra utlösande agens.
– Öka järnrik kost så har kött, lever, spannmål, bönor, linser och gröna bladgrönsaker.
– Undvik citrusfrukter, tamarind, fisk, hummer, krabbor och räkor.
– Natrium (salt) konsumtion bör helt stoppas under leucoderma behandlingen.
– Hem rättsmedel för Leucoderma

Ett hem åtgärda med hjälp av Babchi och Tamarind frön kan användas för leucoderma. I 1:1 andel branta dessa frön i vatten i tre till fyra dagar. Shell och torka dem i skuggan. Gör det till en pasta och tillämpas på de vita fläckar.

Drick vatten från en koppar fartyg som har hållits under natten. Ginger juice fungerar som ett milt stimulerande att öka blodflödet till vita fläckar.

Grötomslag av ingefära blad appliceras över plåstren hjälper också.

Ät curry gjord av Bathu. Applicera Bathu juice över fläckar eller fläckar minst två eller tre gånger om dagen.

Ät fikon regelbundet under en månad.

Torra granatäpple löv i skuggan och mala till ett fint pulver. Sila den och ta 8 g det varje morgon och kväll med färskt vatten.

Ät valnötter regelbundet för att bota leucoderma

Gör en torr blandning genom slipning Neem blad, blommor och frukter i lika stor mängd. Ta 1 tsk av detta pulver dagligen med vatten.

Kombinera 100 g vardera av Alfalfa och gurka saft. Har det på morgonen och kvällen för några månader.

Blanda Harad pulver i vitlök saft och tillämpa det på de vita fläckarna.

Drink kärnmjölk, anses vara mycket användbara för behandling av leucoderma.

Gör svart gram pasta och tillämpa den på det drabbade området under fyra månader. Detta kommer att vara mycket givande i kampen mot leucoderma.

En åtgärd med hjälp av Basil är en annan metod för att ta itu med leucoderma. Tvätta och rengör en basilika anläggning tillsammans med sina rötter. Vispa växten och koka den i 1/2 liter vatten blandat med 1/2 liter olja. När vattnet avdunstar, mäsk och anstränga sig för att få basilika olja. Tillämpa denna olja på de vita fläckarna.

Varning: Läsaren av denna artikel bör iaktta alla försiktighetsåtgärder när den följer instruktionerna på huskurer från denna artikel. Undvik att använda någon av dessa produkter om du är allergisk mot det. Ansvaret ligger hos läsaren och inte med webbplatsen eller författare.