tecken och symtom på ljumskbråck

Om du råkar märka en bula i ljumsk området det kan orsakas av den utskjutande delen av en viss vävnad genom peritoneal seröst. Denna inflammation ökar dess dimensioner medan du står upp och under hosta eller nysning. Tillståndet kallas ljumskbråck och ibland är det detekteras endast vid en rutinmässig medicinsk kontroll eftersom det orsakar inga specifika symtom.

Symptom på denna typ av bråck är också obehag eller smärta i ljumskarna speciellt när man hostar eller lyfter, tunga eller dra känsla och även en avancerad inflammation och smärta i pungen, när bråck kallas inguinal-testikelcancer. En medfödd defekt eller svaghet i bukväggen kan likna till ett ljumskbråck hos nyfödda och barn. Den bråck är främst upptäcks när barnet tenderar att hosta, gråta eller påfrestningar under en normal avföring. Även när barnet står upp för en längre tid, blir svullna ljumskarna uppenbar.

De flesta av de bråck fallen är kopplade till ett ökat tryck inuti buken eller en medfödd defekt av bukväggen. Det finns fortfarande några fall av ljumskbråck som inte kan kopplas till någon uppenbar orsak.

Det ljumskbråck är vanligare hos män på grund av den inguinal kanalen, där sädesledare, den vas vördnad och spermier som bär röret in i pungen. Hos kvinnor är det inginalkanalen förstärkning av en kompletterande ligament som hjälper livmodern att bibehålla sin fysiologiska position. I dessa fall kan ljumskbråck inträffa på den plats där ligamentvävnad från livmodern ansluter med vävnaden relaterade till blygdbenet.

Orsaken till en svagare inginalkanalen hos män och den ökade risken för sedan att utveckla ljumskbråck kan också vara livmodern tillväxt av foster av manligt kön. De två testiklar utvecklas inne i buken och sedan, efter mognaden de glider ner till pungen genom inguinal kanalen. Efter födseln, är det inginalkanalen tvingas stänga nästan helt, bara låta sädesledare att passera på sin väg till pungen.

När inginalkanalen inte är ordentligt stängd på grund av a < / a> kropp defekt, förblir en svaghet och kan utveckla ett ljumskbråck i tid. Kanalen hos kvinnor är mycket mindre sannolikt att stänga felaktigt och tillåta uppkomsten av ljumskbråck. Kvinnor är mer utsatta för att utveckla femorala bråck, som orsakas av en svag femoral kanalen där lårbensvenen, artär och nerv passerar till sämre medlem.

Svaghet i bukväggen kan inträffa under livet efter en olycka, skada eller operation på buken.