tolka en EKG

EKG kan hjälpa läkare att diagnostisera och bestämma eventuella nuvarande eller tidigare hjärtproblem och är ofta en regelbunden screening för dem med hjärtsjukdomar. Genom elektroder fästa vid olika strategiska kroppen punkter registrerar EKG maskinen de elektriska impulserna i hjärtat. Resultaten av impulser visas på en datorskärm och därefter skrivas till millimeterpapper. Den behandlande läkaren eller EKG tekniker tolkar ditt hjärta hälsa genom att läsa plottade EKG bilden.
EKG är ett viktigt verktyg för vårdpersonal att diagnostisera och behandla hjärt krämpor. EKG läsning av ditt hjärta jämförs med läsningen av en standard / normalt hjärta för att få en uppfattning om din hjärtfunktion. Avvikelser i hjärtfrekvens, kan hjärtrytmen eller sammandragningar och lättnader signalera närvaron av tidigare hjärtinfarkt, hjärtsjukdom eller kranskärlssjukdom. Om något av dessa symtom är närvarande, kommer din läkare remittera dig för ytterligare tester.
Det finns bokstavligen dussintals olika metoder för att tolka EKG men de flesta börjar med en sökning efter återkommande mönster. En av de första sakerna EKG tekniker titta efter är hjärtfrekvensen. Elektroder används för att stimulera hjärtat i entreprenader och sedan koppla. Den första spik i behandlingen (“P” Spike) representerar de impulser från den övre kammare i hjärtat. En flackare linje som kallas “PR”-intervallet utgör en bro mellan den upphandlande och avkopplande av förmaken. Varje EKG har flera andra toppar och dalar representerar hjärta elektriska vågor, varje spik eller dip kallas av en alfabetisk bokstav.
De flesta normala hjärtan har ett mönster med en något varierande rytm. Detta kallas sinusarytmi och anses normalt och hälsosamt. Frånvaron av sinusarytmi kan indikera andra problem med hjärtat. I EKG tolkning, den brist på sinus arytmi har sett att förutsäga förekomsten av plötslig död i hjärtinfarkt eller hjärtsvikt. Resultaten av ett EKG kan bli grunden för ytterligare behandling. Din läkare avgör om ytterligare utvärdering behövs. EKG tekniker är välutbildade och skickliga läkare, många läkare anser att dessa tekniker för att vara den första myndighet att tolka EKG resultat.
Observera: Professionell EKG avläsningar kräver en stor mängd av träning och utbildning. Eftersom det finns många metoder för att tolka dessa värden, är det ofta svårt för icke-medicinska människor att förstå terminologin. Om du har en EKG utförs, kommer din tekniker gärna svara på några frågor om EKG läsning. Om du märker något som verkar onormalt för dig, kan teknikern kunna lugna dina rädslor och genom att förklara resultaten i lekmannaspråk.