GHP Förstärker ny rapport som betonar betydelsen av läkemedelspatent

“Det är ett folkhälsoproblem kris i de minst utvecklade länderna. Det är en kris som gjorts av människor och lösbara endast av människor. Det är angeläget för regeringar, företag, ideella organisationer och den akademiska världen att samarbeta för att hantera detta mest brådskande problemen, “förklarar Cameron Institutets nya 200-sidiga rapporten, Pharmaceutical tillgång i de minst utvecklade länderna: on-the-marken hinder och framgångar industrin.

Verkställande direktör D. Wayne Taylor, Ph.D., F.CIM., Som utarbetat rapporten, citerar den senaste Världshälsoorganisationens (WHO) Förslag globala plan och strategi för att åtgärda genom att betona betydelsen av läkemedelsindustrin partnerskap. I rapporten konstateras att industrin måste kraftsamla kring “den växande bördan av sjukdomar och tillstånd som oproportionerligt drabbar utvecklingsländerna, och särskilt kvinnor och barn.”

Global Health Framsteg stöder aktivt rapportens skisserade åtgärder som behövs för att lösa denna fråga, inklusive stöd för offentlig-privata partnerskap (PPP), skydda immateriella rättigheter och patent läkemedel som hörnstenarna i prisvärda innovation, förbättra tillgången till läkemedel och utveckling av nya läkemedel.

Offentlig-privata partnerskap är ett viktigt sätt att förbättra tillgången till läkemedel i de minst utvecklade länderna. Som rapporten noterar, den forskningsbaserade läkemedelsindustrin, inom olika offentlig-privata partnerskap, har bättre tillgång till läkemedel i de minst utvecklade länderna i världen sedan 1950-talet. Hittills har det funnits 150 offentlig-privata partnerskap vars målsättning är att förbättra tillgången till läkemedel och för närvarande 90% av PPP är industri-ledd.

Dessutom är innovation citeras av rapporten som “ett kännetecken för läkemedelsindustrin. Utan innovation skulle det inte finnas några vaccinationer, läkemedel eller biologiska för att rädda liv, förbättra livskvaliteten, och för att spara välbehövlig sjukvård dollar. En grundläggande rättighet i lagen är att behålla besittning av sina egna idéer och upptäckter. “Rapporten noterar också vikten av att skydda denna innovation genom immaterialrätt och patent läkemedel, samt genom infrastruktur och rättsliga strukturer som behövs för en sund tillväxt.

Rapporten tillägger att varje dollar som investeras i nya läkemedel lindrar sjukvården för sju dollar i utgifter på annat håll, och att nya droger ökar livslängden och livstid intäkter med ca 1,0% per år och samtidigt minskar förlorade levnadsår. Det ger också en sammanfattning av 2010 uppgifter om bidragen från forskningsbaserade läkemedelsindustrin till de minst utvecklade länderna:

• USD 8450 miljoner av produkten och investeringar
• 950 miljoner behandlade patienter
• 9500 miljoner doser / administrerade behandlingar
• 350.000 läkare, sjuksköterskor och annan hälso-utbildad personal

Trots dessa framsteg är åtgärder fortfarande behövs för att lösa problemet utan att skapa ytterligare svårigheter. Till exempel, även om befintliga läkemedel för hiv / aids har minskat dödligheten i industriländerna med 70%, följsamhet och efterlevnad är två stora hinder, bland många, till en framgångsrik användning av dessa läkemedel i utvecklingsländerna. Ytterligare hinder för tillgängligheten och förbättrad hälsa i de minst utvecklade länderna är “på marken” hinder, såsom marknadsmisslyckande, korruption, obefintlig hälso mänskliga resurser och infrastruktur, och bristen på både lokal och internationell politisk vilja.