Jag har hört att infektioner är ett problem med de nya reumatoid artrit droger …

Biologiska läkemedel-silverkulor som riktar immunsystemet avvikelser i reumatoid artrit (RA) patienter-har revolutionerat behandlingen av denna sjukdom. Det är nu möjligt att sätta patienter med RA i remission.

Men som med alla behandlingar finns potentiella nackdelar. En av de risker som har skrivit utförligt om är infektioner, särskilt med TNF-a-hämmare. Exempel på dessa läkemedel är Enbrel, Humira och Remicade.

En ny studie stöder uppfattningen att infektioner inte bara ökar i förekomst men också är ansvariga för fler sjukhusinläggningar hos patienter med reumatoid artrit.

Bland patienter med reumatoid artrit, behandling med tumörnekrosfaktor (TNF)-hämmare är associerad med en “liten till måttlig” ökad risk för sjukhusinläggning med infektion. (Askling J, et al Ann Rheum Dis 2007;. 66:1339-1344).

Författarna påstår, “Dessa rön lägga till den framväxande tyder på att anti-TNF-behandling verkligen är förknippat med en ökad risk för infektioner,” och de lägger, “sedan … närmare övervakningen av infektioner kan vara svårt att uppnå i klinisk praxis, en ökad medvetenhet och ökad patientinformation av denna potentiella biverkning av behandling kan vara indicerad. ”

Utredarna studerade sammanlagt 45.000 RA-patienter som erhålls från Svenska Biologics Register och andra nationella svenska register för att fastställa resultatet, relativa risker, och spåman av sjukhusvård med en infektion hos patienter med reumatoid artrit.

De fann att behandling med ett första TNF-hämmare var associerad med en signifikant ökad 43% risk för sjukhusinläggning med infektion under det första året av behandlingen. Infektionsrisk under det andra året och därefter var inte signifikant.

Den relativa risken för infektion var två gånger högre under behandling med andra TNF-hämmare, noterar forskarna.

Använda ytterligare uppgifter, fanns andra riskfaktorer som identifierats som viktiga prediktorer för infektion med TNF-hämmare äldre ålder, högre Health Assessment Questionnaire (HAQ) poäng, och sjukdomsmodifierande antireumatiska läkemedel (DMARD) annan behandling än metotrexat.

När infektioner bedömdes av typ, visade endast luftvägsinfektion ett svagt signifikant ökad relativ risk i samband med TNF-antagonist behandling.

Det är oklart så långt att om risken är beror på en av TNF-hämmare droger mer än en annan.

Dessa rön, liksom andra observationsstudier, spegel vad som sågs i de kliniska prövningar som ledde till godkännande av FDA för behandling av RA.

Patienter som är potentiella kandidater för denna typ av behandling måste varnas om denna potentiella biverkning.

Dessutom bör de övervakas noggrant. I framtiden kan det bli möjligt att identifiera högriskpatienter i förväg så att andra terapier makt att erbjudas i stället för anti-TNF läkemedel.