vad är din medicin tar från dig

Oavsett om receptbelagda läkemedel eller over-the-counter, alla droger är giftiga. Ett gift är en substans som orsakar skadliga effekter på vävnaderna i våra kroppar, och i tillräckligt höga doser kan döda. Nästan alla mediciner som vidtas för att behandla en sjukdom passar denna beskrivning. Visst, de hjälper också våra kroppar övervinna allvarliga sjukdomar och återställa oss till optimal hälsa. De negativa, giftiga, egenskaperna hos dessa läkemedel är relativt små och ges namnet “biverkningar.” Det är därför, när vi är sjuka, vi tar droger vår läkare rekommenderar oss, komma tillbaka till optimal hälsa, och sedan stoppa tar vår medicin.

Men när vi satt på långvarig medicinering, för sjukdomar som depression eller högt blodtryck till exempel, då kan vi behöva stå ut med allvarliga biverkningar för en viss tid. Behöver vi stå ut med dessa biverkningar? Eller finns det naturliga vitaminer eller kosttillskott som kan återställa vår allmänna hälsa, eftersom drogen behandlar vår sjukdom?

Hur läkemedel påverkar Mineral & Vitamin Balance

Vår kroppens nivå av vitaminer och mineraler är fint balanserad och unik för dig. I själva verket är din optimala hälsa är beroende av var och en av kroppens viktigaste mineraler och vitaminer är det i rätt mängd, och att kunna göra sitt unika arbete. Med en bra, balanserad kost och hälsosam livsstil denna känsliga jämvikt tar hand om sig själv, utan behov av speciella behandlingar eller kosttillskott.

Men när vi ordinerats medicinering denna fina balans är helt förstörd eftersom läkemedlet bulldozes sin väg genom kroppen. Det är styrkan i de flesta mediciner som förorsakar sådana dramatiska effekter – både bra och dåliga – och varför när man tar medicin behovet av vitamin hälsotillskott behövs. Läkemedel kan påverka absorption, metabolism eller verkan av vitaminer och mineraler effektivt skapa en brist i kroppen som bara kosttillskott kan korrigera.

Några exempel

Både muntliga och inhalerade kortikosteroider, såsom hydrokortison, prednison och Flonase, är kända för att orsaka en utarmning av ett antal mineraler. Kortikosteroider har ett antal kända biverkningar, såsom muskelkramper och huvudvärk. Magnesium och kalium brister i kroppen orsakar oönskade problem såsom … muskler kramper och huvudvärk. Detta är ingen tillfällighet, och förutom dessa två mineraler, kortikosteroider också orsaka kalcium, selen, vitamin B6 och D-vitamin brister, kräver behovet av näringstillskott.

Icke steroida antiinflammatoriska eller antacida används för att bota åldersrelaterade sjukdomar och som vanligen leder till brist på kalcium, fosfor, folsyra, och järn. Näringstillskott behövs ofta för att återställa nivåerna och optimal hälsa. Även ett stort antal läkemedel, inklusive tricykliska antidepressiva, kolesterolsänkande läkemedel, betablockerare och hypertoni droger härdande leda till utarmning av coenzym Q10, som spelar en viktig roll i energiproduktionen, avgiftning, och skydd mot hjärtinfarkt.

Kvinnor som tar p-piller möter vanligen utarmning av viktiga vitaminer och mineraler såsom vitamin B2, B6, B12, C-vitamin, folsyra, magnesium och zink. Dessutom har patienter som lider av hjärtsjukdomar och diabetes har också ett behov av näringstillskott för att ersätta förlorade vitaminer.

Det bästa sättet att ta itu med side-eefects av läkemedel är att ha en riktig och välbalanserad kost. Detta kan dock inte alltid vara tillräckligt så nutritonal tillskott är ett utmärkt sätt att återställa balansen och hälsa till kroppen. Nutirtional tillskott kan inkludera multivitaminer, vitamin complexs eller visst vitamin eller mineral, allt beror på vad du kan vara bristfällig i. Vad som händer i din näringstillskott beror på vad din medicin tar från kroppen.