använda en hög kost blodtryck för strid hypertoni

Reda på att du lider av högt blodtryck kan vara förvånande. För någon som har varit i relativt god hälsa fram till den punkten plötsligt har mattan dras ut från under dem. Förvirrad om konsekvenserna av ett sådant tillstånd, kommer de som nyligen diagnostiserats med högt blodtryck går ofta på en undersökningsgrupp för att fastställa alla de faktorer som påverkar blodtrycket.

Så de kommer snart att få reda på det finns en mängd faktorer som bidrar till högt blodtryck. Genetiska anlag, en rökning vana, hög stress, fysisk inaktivitet och hög alkoholkonsumtion kan alla spela en roll. Men maten vi äter kan spela den mest betydande roll i att bidra till högt blodtryck. Och följaktligen kan en högt blodtryck kost positivt påverka blodtrycket samt den allmänna hälsan.

När man börjar på en högt blodtryck kost, kommer patienterna att veta att omedelbart eliminera livsmedel som innehåller mycket natrium. Ingenting påverkar direkt blodtrycket mer än saltintag. Byta till låg natrium livsmedel kan vara ett första steg. Men det mest effektiva sättet att eliminera natrium är att äta ett högt kost blodtryck för hela livsmedel såsom färsk frukt, grönsaker, och fullkorn. Begränsning konserverade och frysta livsmedel kommer också begränsa mängden konserveringsmedel (aka natrium) som du förbrukar.

Välj magert kött som är grillad i stället för stekt, öka ditt vattenintag för att inkludera de rekommenderade åtta glas per dag, gräns vitt mjöl och socker, och göra bra val. Att äta ett högt diet blodtryck betyder inte att du har att säga adjö till dina favoriträtter evigt. Snarare är det en fråga om att göra hälsosamma val på ett mer konsekvent sätt, med särskilda tider som avsatts för att njuta av dina mindre hälsosamma men mycket älskade favoriter.

Alltid arbeta parallellt med din läkare för att upprätta en säker och hälsosam högt kost blodtryck. Medicinsk vägledning vid denna tid kommer att säkerställa konsekventa förändringar och framgångsrik sänkning av blodtrycket.

Ett högt blodtryck kost kan göra underverk för att lindra hypertoni. Och medan det finns inget botemedel för högt blodtryck, det finns många sätt att hantera det. Ett högt blodtryck diet – en som fokuserar på naturliga, hela livsmedel – kommer att gå en lång väg att öka din hälsa, sänka blodtrycket, och ge dig livslång vitalitet.