den steniga vägen till ICD-10 medicinska kodimplementering

Den amerikanska sjukvården har brottats under alltför många år nu med genomförandet av ICD-10 medicinska koder. Den nya ICD-10-kod uppsättning lovar att förbättra klassificeringen av den stora och växande reservoar av hälsoinformation och att föra USA till den internationella standarden för vårddokumentation.

Det råder ingen tvekan om att USA ligger efter betydligt i denna viktiga hälsoinformation område. De flesta andra utvecklade länder har sedan länge antagit och genomfört de nya standarderna. Behovet av en uppgradering av det nuvarande systemet identifierades formellt i början av 1990-talet när den nationella kommittén för Vital och hälsa Statisics bekräftade att den nuvarande koden strukturen var “trasig”. De många förseningar i genomförandet sedan den tiden kan spåras till en handfull kortsiktiga ekonomiska och politiska överväganden. Oavsett orsaken, kan det amerikanska sjukvårdssystemet råd sjuk ytterligare förseningar. Kvaliteten och integriteten av hälsouppgifter i USA har minskat under flera decennier nu.

Försämringen av hälsouppgifter kan klandras i stor utsträckning på det faktum att USA helt enkelt vuxit ur ICD-9 medicinsk kodning -system. Även ICD-9 tjänat industrin tillräckligt för ett antal år, har tillväxten i medicinska procedurer, behandlingar, diagnoser och teknik överträffat sitt begränsade adaptiv förmåga. Universum av tillgängliga ICD-9 koder snabbt krympande och vissa koduppsättningar blir övertecknad. Detta resulterar i en enorm ineffektivitet och ifrågasätter integriteten och fullständigheten i de uppgifter som levereras genom systemet. Eftersom risken för nedsatt ökar patientvård, är behovet av förändring blir mer uppenbara.

fördelarna med ICD-10 medicinska kod klassificeringssystem

Genomförandet av ICD-10 medicinsk-kod uppsättning kommer ge ett antal betydande fördelar för industrin. Dessa inkluderar:

Ett. Större specificitet och noggrannhet i vårddokumentation
2. Minskning av manuellt ingripande härrör från den begränsade beskrivande förmåga befintliga koden set
Tre. Ökad grad av noggrannhet i den slutliga patientjournalsystem
4. Förbättring omsorgbeslut med förhöjd datakvalitet
Fem. Minskning av fel och kvalitetssäkringstester
6. Minskning av ersättning holdups på grund av otillräcklig information eller klarhet
7. Ökad produktivitet för kodning utövare som automation blir tillämpliga genom hela processen
8. Ökad kompatibilitet med andra globala system för hälsoinformation
9. Förbättrade behandlingsresultat

slutsats

Medan det finns säkert några tvingande ekonomiska kostnader i samband med full antagande och genomförande av ICD-10 kod set, är kostnaderna för icke-adoption växer varje dag och hotar att dvärg verkliga kostnaderna för genomförandet. Dessutom kommer de negativa effekterna på vård ökar exponentiellt som den befintliga datamodellen blir mindre stabilt. Bevisen för ett lyckat genomförande är lätt tillgänglig. Praktiskt taget alla andra stora utvecklade landet i världen har framgångsrikt antagit ICD-10. Den tid för diskussion och analys är förbi. Tiden för djärv handling och genomförande är här.