kan vi minska riskerna för mobiltelefon användning

Det fanns en svininfluensan konferens i mars 2010 i London, England. Över ett dussin av världens hälsoexperter från Storbritannien och Förenta staterna talade bl.a. om förebyggande, beredskap, insatser och strategier för återhämtning för att avsluta människa till människa överföring av viruset H1N1. Detta kommer efter WHO: s tillkännagivande att mer än 213 länder har rapporterat fall av H1N1 influensa under 2009. De säger att det har varit minst 16.000 dödsfall per februari 2010. Varför har det inte funnits någon sådan konferens för Low Frequency strålning?

Det återstår många obesvarade frågor om de långsiktiga hälsorisker som uppstår vid användning av mobiltelefoner. Världshälsoorganisationen säger “de möjligheter som orsakar mest oro är cancer i hjärnan eller andra delar av huvudet, och neurodegenerativ sjukdom, minnesförlust eller förlust av mentala förmågor, alla resulterar senare i livet från exponeringar ackumulerade tidigare i livet. Om det finns sådana effekter, skulle den globala sjukdomsbördan vara enorma, med en betydande del av världens befolkning som kan påverkas “.

Doktor George Carlo är en amerikansk läkare som leder en 7 års studie redan 1993 om effekterna av mobilstrålning. Detta projekt har finansierats av industrin. Vad de ville var bevis för att mobiltelefoner inte var farligt. Vad han egentligen tyckte var bevis på motsatsen, och de inte gillar hans rön. Han utmanades av dem, ifrågasatte hans metoder och hans resultat var marginaliserade. Han har nu blivit en av världens mest framstående skeptiker, och han, tillsammans med ett växande antal andra forskare, har manar till försiktighet och utfärda varningar till allmänheten i många år nu om farorna med mobiltelefon användning.

Dr Carlo uppskattar att i USA finns det 200 miljoner användare mobiltelefon. Globalt är detta nummer cirka 1,9 miljarder användare och växer. De genomförda studier gjordes på vuxna som använder en mobiltelefon för 500-1000 minuter per månad. Denna grupp anses vara “lätta användare”. Däremot tonåringar och unga människor idag använder sina telefoner mer än 2600 minuter per månad. De kommer att ha användning av bärbara enheter kontinuerligt under minst en 10 års period. De långsiktiga hälsokonsekvenserna av denna typ av exponering är ännu inte kända. Dr Carlo rapporterar att de epidemiologiska studierna då föreslog att 30,000-50,000 fall av hjärna och öga cancer kan hänföras till mobiltelefon användning. Han säger att projektionen är över 500.000 fall av år 2010.

Här är vad du kan göra för att minska riskerna för Mobiltelefon används:

Ett. Begränsa nivån av exponering av barn och tonåringar till mobiltelefoner. Berätta för dina barn att inte prata under längre tidsperioder. Försök att begränsa deras användning till viktiga samtal bara, och hålla samtal kort. Säg åt dem att inte bära sin mobiltelefon på dem om de inte måste. Detta gäller trådlösa telefoner också. (Till exempel, lägg ner det på ett bord eller skrivbord om möjligt). Om de måste använda en mobiltelefon, och sedan få ett visst skydd för den, i form av ett chip. Dessa marker kommer att eliminera lågfrekventa strålning, och gör telefonen säkrare att använda.

2. Vissa människor tror att bära en “hands-free” eller “Bluetooth” headset kommer att skydda dem från strålning. Även när Bluetooth-enheter används för att hålla telefonen borta från örat, är strålningen förstoras eftersom headsetet fungerar som antenn för att ta emot alla elektromagnetiska vågor i närheten av användaren. En bättre lösning är att få en “Bluetooth”-enhet som monteras på vindrutan eller instrumentbrädan i din bil. Håll mobiltelefonen och “Bluetooth”-enhet från kroppen. Strålning Eliminator marker fortfarande rekommenderas.

Tre. Använd “hands-free” alternativ om din telefon har en.

4. Gör inte samtal om signalstyrkan är vid 1 bar eller lägre. I detta fall, väcker telefonen effektnivån att försöka upprätta en anslutning.

Fem. Köp ett hänge som skyddar dig mot alla former av elektromagnetisk strålning. Detta inkluderar mobiltelefoner, trådlösa telefoner, datorer, trådlösa enheter, mobilmaster telefon, Wi-Fi-nätverk, och vattenkraft torn.