LASIK öga kirurgi – se världen tydligare

LASIK öga kirurgi är en medicinsk procedur med hjälp av en laser i ögat på en patient som har synproblem. LASIK är en förkortning för Laser-Assisted In Situ Keratomileuses. Lasik kan användas för att förbättra synen för patienter som är framsynta, närsynt eller har en astigmatism. Efter LASIK kirurgi har utförts, bör patienter med dessa typer av synproblem inte bära glasögon eller kontaktlinser.

LASIK är en av de vanligaste kirurgiska ingrepp som utförs av ett öga kirurg nuförtiden. Det har blivit mycket populärt på grund av dess smärtfria drift och på grund av dess mer eller mindre momentant resultat. Detta är den stora fördelen att LASIK har över andra kirurgiska ingrepp för att korrigera ofullkomlig vision. Efter ett par dagar vila du kommer snart att se en tydlig förbättring i din syn.

Det kirurgiska ingreppet i sig är snabb och nästan smärtfritt, och utförs under lokalbedövning. Den består av ögat kirurgen skära en ledad flik i hornhinnan som sedan viks tillbaka för att exponera ögats lins. En laser från ett instrument som kallas “microkeratome” används för att förånga aberrationer och omforma hornhinnan så att bilden fokuserar på rätt del av näthinnan, därför förbättra synen. Den ledade flik i hornhinnan viks därefter tillbaka på plats för läkning.

Du kommer att se två huvudtyper av LASIK kirurgi utannonserade. Traditionell LASIK kirurgi och Wavefront LASIK. Konventionella LASIK kirurgi korrigerar fokusera kraften för ögat genom ombyggnad formen på linsen med hjälp av laser. Wavefront LASIK är en variant av det traditionella förfarandet och bildar en rumsligt varierande korrigering baserad på avläsningar från en vågfrontssensor. En vågfrontssensor mäter själva ögat genom att upptäcka eventuella avvikelser på hornhinnan. Det uppnår detta genom att skicka en svag laserkälla i ögat, och genom mätning och bearbetning av reflektion från näthinnan. Vågfronten laser utförs med användning av datorstödd utrustning och läkare har rapporterat förbättrad syn resultaten från wavefront över traditionella LASIK kirurgi.

Även bra för tusentals patienter, är som oftast är fallet finns kan också finnas vissa nackdelar att LASIK ögonoperationer. För det första kan det vara en dyr behandling och priserna kan variera från område till område och från läkare till läkare. Det andra, som i alla kirurgiska ingrepp, kan det finnas efter operationen komplikationer. Vanliga komplikationer inkluderar patienter utveckla reflexer och glorior och eventuellt dubbelseende som kan påverka natten förmåga tid vision. Andra utvecklar svår torra ögon syndrom, som kan behöva behandlas med droppar eller grädde för resten av ditt liv. Men komplikationer i LASIK kirurgi är sällsynta och de allra flesta av patienterna gynnas av nästan perfekt syn utan glasögon eller kontaktlinser efter operationen.

Om du väljer att gå vidare med LASIK kirurgi bör du noga forska i ämnet för att ta reda på så mycket som möjligt om proceduren. Du bör också forskning de ögonkirurger som utför operationen och om möjligt agera på egen remiss. Tänk på att när prissättning operationen att inte alla reklam för LASIK citera fullständiga och slutliga priset och många har add-on kostnad. Slutligen, innan du fortsätter med operation, se till att ha en grundlig konversation med ditt öga kirurg så att du är fullt medveten om alla de fördelar och risker.