stroke och stroke rehabilitering

stroke återhämtning

En stroke är en avbrott i blodtillförseln till någon del av hjärnan. Stroke är den vanligaste orsaken till funktionshinder bland vuxna i USA. Det är landets tredje vanligaste dödsorsaken.

Den här artikeln handlar återhämtning från stroke. Hur väl en person gör efter en stroke beror på svårighetsgraden av stroke och det område som påverkas, och hur snabbt behandlingen tas emot.

Behandlingsmålen efter en stroke är: 1) att hjälpa patienten åter lära sig så många färdigheter som möjligt, 2) förebygga framtida stroke, och 3) förhindra att komplikationer från en stroke.

Den återhämtning tid och behov av långvarig behandling skiljer sig från person till person. Problem relaterade till rörelse, tänkande och talande förbättras ofta i dagar till flera månader efter en stroke. Många människor som har haft en stroke kommer ändå att fortsätta att förbättras under de månader eller år efter en stroke. Många, tyvärr, inte kommer att återhämta sig helt.

gå hem efter stroke rehabilitering

Efter att ha lidit en stroke, många patienter har stroke rehabilitering så att de återhämtar sig helt. Delta i strokerehabilitering hjälper patienten att återfå förmågan att ta hand om hans eller hennes själv, vad vi kallar dagliga aktiviteter (ADLS). De flesta typer av, kan behandlingar ges var du eller din älskade lever, även i hemmet. Behandlingen kan göras på en särskild del av ett sjukhus eller i ett vårdhem eller rehabilitering anläggning. De som har släppts från sjukhuset skulle gå till stroke rehabilitering terapi på en särskild klinik eller någon kommit till deras hem.

Det kan vara svårt att avgöra om den person som har stroke kommer att kunna återvända till sina hem efter rehabilitering. Att kunna stanna i hemmet beror på hur svår stroke var och om personen kan ta hand om hans eller hennes själv. Det kan också bero hur mycket hjälp det kommer att vara hemma och om hemmet är säkra för dem.

Ibland kan nya livssituation såsom ombordstigning bostäder eller konvalescenthem behövas för att skapa en säker miljö för en stroke patient.

För dem som vårdas i hemmet:
Förändringar i hemmet kan behövas för att hålla en älskad säker från att falla eller vandra, samt göra hemmet enklare att använda. Detta innebär att se till att sängen och badrummet är lätt att komma till och ta bort objekt (t.ex. kasta mattor) som kan orsaka en nedgång.
Ett antal hjälpmedel finns tillgängliga för att hjälpa till med aktiviteter såsom matlagning eller att äta, bada eller duscha, flytta runt i hemmet eller någon annanstans, påklädning och grooming, skriver och använder en dator, och många fler aktiviteter.
Familjerådgivning kan hjälpa till att hantera de förändringar som krävs för vård i hemmet. Besökande sjuksköterskor eller medhjälpare, kan frivilliga tjänster, hemmafruar, vuxna skyddande tjänster, vuxna dagvård och andra resurser samhället vara till hjälp.
Juridisk rådgivning kan vara lämpligt. Advance direktiven, fullmakt och andra rättsliga åtgärder kan göra det lättare att fatta etiska beslut om vården av en person som har haft en stroke.