tjockare glasögon varje år speciellt för asiatiska barn

För generationer föräldrar av alla nationaliteter har sett sina barns glasögon blir tjockare och tjockare, men föräldrar till asiatiska barn måste undra varför deras barn verkar vara alltför känsliga för närsynthet.

“Studier pågår i USA om närsynthet och asiatiska barn,” säger Dr Robert Gerowitz, en optiker och orthokeratology expert. “Förekomsten av närsynthet i asiatiska barn, jämfört med barn i USA, tyder på att asiatiska barn är mer benägna att vara närsynt.”

Cirka 40% av USA: s befolkning har närsynthet eller kommer att utveckla det någon gång i sitt liv. I en 1988 Taiwan nationell undersökning av barn, var förekomsten av närsynthet över 70%. En separat studie som genomförts vid University of Hong Kong år 1994 visade att 87,5% av de 2000 första årets studerande var närsynt.

Enligt forskare från Hong Kong Polytechnic University i Kowloon, myopi (närsynthet) är särskilt hög bland asiater som kinesiska och japanska. Liksom andra komplexa sjukdomar som diabetes och högt blodtryck, är närsynthet sannolikt orsakas av både genetiska och miljömässiga faktorer och möjligen deras interaktioner.

“Effekten att miljöfaktorer har på närsynthet måste behandlas i studierna här i USA,” säger Dr Gerowitz. “Tills vi vet hur starkt sambandet är mellan asiatiska barn och närsynthet, föräldrar asiatiska barn behöver ta itu med tillståndet tidigt i ett barns utveckling att hindra den snabba utvecklingen i sin närsynthet.”

Närsynthet är en fokusering defekt som orsakats av ögon som har för mycket fokusera kraften för sin längd. Ögongloben är för lång och ljusstrålar som kommer från ett avlägset objekt kommit i fokus innan de når näthinnan. Med närsynthet, som barn växer så gör deras ögon, och deras närsynthet blir värre.

“Barn med närsynthet kan klaga på huvudvärk, irriterade ögon och trötthet från att försöka se något som är alltför långt borta,” sade Dr Gerowitz. “Du kanske märker att ditt barn vindögd, vrida huvudet i sidled, eller bara sitta närmare till TV för att se det tydligare. Om du märker någon av dessa egenskaper, ta ditt barn till en optiker för att få sina ögon kontrolleras. ”

Vanligtvis närsynthet kommer att börja visas i åldrarna åtta och tolv, och kommer att öka under tonåren planar ut vid ca 25 års ålder. Närsynthet kan uppstå i alla åldrar men. Cirka 5% av barn i USA föds med närsynthet och villkoret har varit känt för att börja med vuxna så sent i år som 80.

Närsynthet hos barn bestäms både av en recessiv egenskap ärvs från barnets föräldrar och det sätt på vilket människor använder sina ögon när de utför detaljerad närbild arbete. I de fall där närsynthet ärvs villkoret är omöjligt att förhindra även behandlingsbara.

De enda två behandlingar för att korrigera närsynthet är laserkirurgi och orthokeratology. Eftersom laserkirurgi inte rekommenderas för personer vars ögon är inte fullt utvecklade, är orthokeratology det enda alternativet för barnen. Orthokeratology använder dator som är konstruerad syn trotjänare att omforma den främre ytan av ögat för att bromsa eller stoppa avancera närsynthet hos barn och tonåringar. Medan liknande kontaktlinser, är visionen hållarna bärs endast nattetid under sömn. De är sedan bort när de vaknar för att ge tydlig vision utan att använda glasögon eller kontaktlinser.