acetylcystein läkemedel (medicin) Information

Vad är Acetylcystein och för vad Acetylcystein används?

Acetylcystein mediciner tillhör Respiratory inhalant / Mukolytisk klass. Acetylcystein minskar tjockleken av slem sekret i lungan.

Eftersom kompatibilitet med andra mediciner kan variera mellan tillverkare av acetylcystein, hänvisa till enskilda tillverkarens anvisningar innan du kombinera med andra läkemedel eller lösningsmedel. Om en blandning framställes, administrera så snart som möjligt efter beredning. Förvara inte tillsatser för framtida bruk.

hur man tar acetylcystein

Ta Acetylcystein exakt som föreskrivs av vårdgivare. För inhalation eller direkt instillation i bronker. Inte för parenteral administration.Do inte använda nebulisation utrustning med Acetylcystein som innehåller järn, koppar, eller gummi på grund av risken för korrosion. Använd glas, plast, aluminium, eloxerad aluminium, kromad metall, tantal, silver eller rostfritt stål utrustning. Silver kan bli fläckas efter exponering för acetylcystein, men detta är inte skadligt för patienten och inte minskar effektiviteten av medicinen.

doseringsanvisningarna för acetylcystein läkemedel

Minskning av viskositet bronkopulmonell slem sekret i patienter med kroniska eller akuta lungsjukdomar, lung-komplikationer i samband med cystisk fibros, kirurgi, anestesi, eller atelektas orsakas av slemhinnor obstruktion, diagnostiska bronkial studier, tracheostomy omsorg, posttraumatiska tillstånd bröst (oral lösning), förebyggande eller minskning av leverskada efter potentiellt giftiga mängd paracetamol (oralt eller IV).
kontraindikationer av acetylcystein

Överkänslighet mot sulfonylurea, diabetes kompliceras av ketoacidos; enda behandling av insulinberoende (typ I) diabetes mellitus, diabetes kompliceras av graviditeten.

Interaktioner av Acetylcystein med andra droger

Blanda inte med tetracyklin, klortetracyklin, oxytetracyklin, erytromycin laktobionat, amfotericin B, ampicillin natrium, joderat olja, kymotrypsin, trypsin, eller väteperoxid.

Vilka är biverkningarna av Acetylcystein –

Liksom andra läkemedel kan Acetylcystein orsaka biverkningar. Några av de vanligaste biverkningarna av Acetylcystein inkluderar

* Takykardi, hypotension, hypertension, tryck över bröstet (oral), takykardi, tryck över bröstet
* Dåsighet
* Utslag, klåda, angioödem (muntligt), klåda, hudutslag, rodnad
* Rinorré (oral), ont i öronen, faryngit, trånghet i halsen
* Illamående, kräkningar, stomatit (muntligt), illamående, kräkningar
* Bronkospasm, bronkial irritation (oral), rinnsnuva, ronki
* Feber, klibbighet

Varningar och försiktighet innan du tar Acetylcystein:

* Informera patienten innan du använder Acetylcystein eller vårdgivaren att anmäla läkare om något av följande inträffar: hudutslag eller andra tecken eller allergisk reaktion, nya eller förvärrade väsande andning, tryck över bröstet eller andningssvårigheter, ihållande illamående eller kräkningar, hosta upp blod, feber, eller andra tecken på luftvägsinfektion.
* Informera patienten innan du använder Acetylcystein eller vårdgivaren att administrationen använder ansiktsmask kan lämna klibbiga rester i ansiktet som lätt kan avlägsnas genom tvättning med vatten.
* Säkerheten och långtidseffekt av Acetylcystein medicin har inte studerats hos barn och ungdomar.
* Instruera patienten att ringa läkare om något av följande inträffar: illamående, kräkningar, halsbränna, diarré, feber, halsont, utslag, klåda, svaghet, ovanliga blåmärken, blödningar.
* Informera patienten innan du använder Acetylcystein eller vårdgivaren att medicinering har en obehaglig lukt (ruttna ägg), men att detta skulle bli osynlig efter fortsatt användning.
* Informera kvinnor innan Acetylcystein att informera vårdgivare om gravid, planerar att bli gravid, eller ammar samtidigt Acetylcystein. Insulin är rekommenderat att upprätthålla blodsockernivåer under graviditeten. Långvarig svår neonatal hypoglykemi kan inträffa om sulfonureider administreras vid leveransen.

Tänk om Överdosering av Acetylcystein?

Om du tror att du eller någon annan tagit överdos av Acetylcystein, omedelbart telefon din läkare eller kontakta din lokala eller regionala Giftinformationscentralen omedelbart läkarvård. Du kan behöva akut medicinsk vård. Råda patienten, familjen eller vårdgivaren att medicinering ska beredas och administreras av sjukvårdspersonal på sjukhus.

Tänk om glömd Acetylcystein?

Om du missar en dos av Acetylcystein medicin och du kommer ihåg inom en timme eller så, ta dosen omedelbart. Om du inte kommer ihåg förrän senare, hoppa över den dos du missat och gå tillbaka till ditt vanliga schema. Ta inte dubbla doser.

Förvaring Villkor för Acetylcystein:

Förvara oöppnade ampuller vid kontrollerad rumstemperatur (68 ° till 77 ° F). Utspädd lösning är stabil i upp till 24 h vid kontrollerad rumstemperatur.