hur kan terapin stödja smärtlindring

Ju längre smärtan varar, desto svårare är det att behandla. Forskningen visar tydligt att en blandning av fysiska och psykologiska terapier ger den bästa chansen för att förbättra resultat. En av de vanligaste formerna av smärta påverkar nedre ryggen. Ändå är det ofta så att det inte finns någon biologisk bevis på orsaken till smärtan. Ingen uppenbar yttre skadan. Ingen röntgen eller annat skanning bild av inre skador. Den vanligaste association är med förändringar i humör, variationer i nivåerna av ångest eller stress, eller sociala episoder som utlöser känslan av smärta. Med andra ord, kan hur du uppfattar smärta inte skiljas från dig som person och insamling av minnen och upplevelser som definierar dig som individ. Så om smärtan kvarstår trots de vanliga medicinska behandlingar (inklusive användning av läkemedel såsom tramadol), är det dags att öka utbudet av behandling för att inkludera terapi.

Det primära problemet är att folk helt naturligt att göra sina egna tillstånd förvärras. När de känner smärta, stoppa de flyttar. De undviker i allmänhet att göra de saker som mest sannolikt orsakar smärta. Oftare än inte, betyder det att de vilar. Tyvärr, när du vilar, förlorar du muskeltonus och tenderar att bli stel. Detta förvärrar faktiskt det första villkoret. Eftersom du känner att du inte kan fortsätta att fungera, du förlorar självrespekt. Nu begränsa dig till sängs, förlorar du din roll som försörjare eller hemmafru. Detta kan innebära ekonomiska svårigheter för familjen eller skada din relation. Som ditt humör mörknar, kan depression förstärker ytterligare symptomen.

Läkare är utbildade för att tillämpa ett, Äúscientific, au inställning till vården. De gör en diagnos och ge behandling rekommenderas. Om diagnosen är korrekt, blir patienten bättre. Psykiatriker och terapeuter behandlar inte med världen i sådana svart-vita termer. De tar en mer holistisk syn på patienten. Om det finns funktionshinder och ångest bör dessa symptom också tas upp. Avsikten är att förbättra det sätt på vilket någon behandlar smärta. Det erbjuder copingstrategier, problemlösning och att ge människor ett sätt att återuppta verksamheten och därmed lindra frustration. Ju fler människor kan få tillbaka en viss kontroll över sina liv, desto mer sannolikt är det att de kommer att börja tänka mer positivt om deras situation.

Det är viktigt att börja med sjukgymnastik för att förbättra rörligheten. Terapeuter kommer att analysera verksamheten och lära människor att få samma resultat genom att ändra sitt beteende. Lägg i avslappning träning och stress-övningar förvaltning, och du nu börjar se en mer komplett väg till återhämtning. Detta är ett lagarbete med psykologer som arbetar tillsammans arbetsterapeuter, läkare och sjuksköterskor. Således, om en sjukgymnast vinner en viss inblick i de föreställningar och rädslor en patient har cirka rörlighet, kan ett program för belöning och förstärkning inrättas som lär människor om hur deras kropp fungerar och varför deras farhågor är överdrivna. Ingen kan tvinga dig till någonting. Men om du visar ett bättre sätt kommer de flesta ta det med de rätta incitamenten.

Inte alla svarar på behandlingen, motstå störningar i vägen, Äúthey, au göra saker. Den bygger också på en effektiv förvaltning av laget förväntas leverera dessa resultat. Så, är det lätt för icke-medicinsk behandling för att misslyckas (vilket ofta kommer att bekräfta patienten, AOS fördomar). Men det finns många som inte svarar bra, på väg bort från beroendet av läkemedel såsom tramadol som de lär sig att fungera inom de gränser som fastställs av deras kroppar (och hjärnor). Tyvärr är detta tillvägagångssätt dyrt. En läkare ser en patient under några minuter, skriver ett recept och går vidare till nästa patient. Detta är en, Äúefficient, au resursanvändning. Den beteendemässiga modellen kräver fler människor. Konventionell sjukhus och hälso-modeller tjänster hittar en oekonomisk användning av knappa resurser (ofta väljer att inte forska effektiviteten i denna metod för behandling). Det finns dock en växande och stort antal forskningsprojekt nu intygar effektiviteten i denna form av strategi. Om du har kronisk smärta, bör du överväga det.