introduktion till fotled artrit

Medan fotled artrit kan vara en av de mindre vanliga typer av artrit, är det en mycket smärtsam för dem som lider av det och som blir allt äldre. Det finns ett antal orsaker till fotled artrit, och ett fall av detta tillstånd kan ofta pekade på en specifik händelse eller skada. Detta innebär att om du drabbas av en skada på din vrist i dina tidigare år i livet, är artrit en förutsättning att du bör vara på jakt efter som du ålder. Den goda nyheten är att det finns ett antal möjliga behandlingsalternativ för detta tillstånd, och de kan intervall från att ändra dina skor till en mängd olika kirurgiska alternativ. Din medicinska rådgivare kommer att vara den bästa källan till information för att diagnostisera och behandla din fotled artrit.

orsaker

Det finns ett antal skäl till varför du kan vara diagnostiseras med fotled artrit, och en av de vanligaste är en tidigare skada på området, till exempel en vrickning eller fraktur. Dessa typer av skador kan leda till skadat brosk i fotleden, och kan leda till för tidigt artrit i leden såväl. Det är också möjligt att utveckla artrit i fotleden om du är överviktig och placera onödig stress på lederna. En mer anledning av fotled artrit är reumatoid artrit som kan sprida sig till någon av lederna i kroppen, inklusive fotleden.

symptom

Symtom på fotled artrit smärta, stelhet och svullnad runt fotleden. Du kanske också märker att du utvecklar ben sporrar i området, eller att leden själv blir deformerad. Ett annat symptom på denna typ av artrit är en känsla av att det gemensamma kommer att ge ut, eller du kanske känner att du inte är helt stabil på benen. Om du märker något av dessa symtom, ska du tala med din läkare om möjligheten att du har fotled artrit och börja väga din behandling alternativ.

behandling

Behandling för fotled artrit kan variera från milda styrkeövningar, till läkemedel och kortison injektioner, och även kirurgi i vissa fall. En av de första behandlingar som du kan prova är en enkel modifiering av dina skor. De flesta som lider av fotled artrit hitta lindring från smärta genom att bara använda vadderade sulor inne i sina skor. Om en enkel process som detta inte hjälper för att lindra dina besvär, kan din läkare råda dig i användningen av antiinflammatoriska mediciner och kan ordinera kortison skott för särskilt hög smärta. I vissa fall kommer kirurgi vara den bästa behandlingen för fotled artrit, och detta kan variera från artroskopi till fusion kirurgiska ingrepp.

Om du misstänker att du kanske lider av fotled artrit, tala med din läkare i dag om en diagnos och alternativ behandling. Du kommer att vara glad att du gjorde.

För mer information om artrit kolla länken http://www.arthritisreliefhelp.info