kan en artrit kost hjälper dig med den åkomma

Generellt sett finns det två sätt att tänka om artrit diet och dess eventuella effekter på artrit: Å ena sidan finns det de människor vars övertygelse är att den mat du äter inte har någon som helst inflytande på sjukdomen. Å andra sidan finns det många människor som är övertygade om att vad du äter har en stor inverkan på din kropp och din själ.

en hälsosam kost påverkar din hälsa

Denna lilla rubrik här ovan är ett begrepp som är allmänt omfamnade. Det följer då att maten har en stor inverkan på vår dag till dag liv. Funderar ett steg längre är det inte så svårt att se anknytningen mellan mat och mycket fruktad åkomma som heter artrit. De som förespråkar den sistnämnda synsättet avstå följande rekommendationer:

– Undvik alla rött kött, mejeriprodukter och även frukt. Som inte lämnar verkligen mycket nu gör det? Och från en medicinsk synpunkt finns det ingen forskning som visar att en dramatisk minskning av proteiner skulle vara fördelaktigt. Å andra sidan tar bort kött från kosten kan vara till hjälp. Sunt förnuft säger dock att ta bort mejeriprodukter och frukt tillsammans är inte rätt artrit kost.

– Integrera Nightshade grönsaker i din kost. Nightshade är en kalorifattig grönsak som är fylld med näringsämnen. Konsumtionen av denna grönsak verkar vara ett välgörande komplement till en hälsosam diet artrit.

– Undvik frysta livsmedel till varje pris. Istället laga bara tillräckligt kvantiteter som kommer att bestå för endast en dag. Undvik färdigmat bildar frysen hela tiden. Detta låter som goda råd: testa har visat att det faktum att djupfrysning gör maten förlorar cirka 50 procent av sina näringsämnen

– Ät små portioner mat, men gör detta många gånger om dagen. Det är bättre att äta tre stora måltider om dagen. Det sägs att många sjukdomar kommer att smälta bort som snö, när du ändrar dina matvanor. Äta bara små mängder åt gången hjälper med matsmältning och assimilering av näringsämnen. Systemet kan enkelt klara sådana små portioner.

– Håll dig borta från fett i kosten. De flesta animaliska fetter innehåller mättade fetter som är dåliga typ av fett och som faktiskt kan förvärra en befintlig inflammation. Ett beslut om att avlägsna animaliskt fett alla tillsammans från en artrit kost verkar vettigt i detta avseende.

Läsa igenom dessa uttalanden kan man tydligt se ett mönster växa fram. Enligt min mening maten kan faktiskt ha vissa influenser på hälsan i allmänhet och artrit i synnerhet. Men även med en artrit kost som har alla T: s korsas, har vi att hålla realistiska och konstatera att alla artrit diet inte kommer att göra en enorm förändring.