när snarkning blir ett problem

Folk gör ofta narr av dem som snarkar. Sanningen är, är snarkning ett verkligt problem och drabbar cirka 90 miljoner amerikaner. Det är även orsaken till vissa inhemska tvister. Om en make lider av detta tillstånd, kan det resultera i par som sover i separata rum.

Den allvarliga problematiska snorer kan också lider av sömnapné, ett tillstånd där en person slutar andas under en tidsperiod. Frekvent snarkning kan också leda till vissa allvarliga medicinska tillstånd som högt blodtryck, oregelbundna hjärtslag, och trötthet. Om du snarkar, först få kontrolleras av en läkare, och sedan försöker eliminera detta från din sänggåendet ritual.

Först är det viktigt att ta reda på exakt vad som orsakar snarkning. Snarkning är i grunden bullriga andas från munnen eller näsan när du sover. Bullret orsakas av ett hinder för din luftflöde, vilket kan orsakas av överbelastning från en täppt näsa. Det kan också orsakas av basen av tungan eller mjukvävnad i övre gommen eller halsen komma i vägen för din luftflöde. När man ligger ner, faller trängsel, tunga, eller mjukvävnad tillbaka i halsen orsakar obstruktion. Botemedlet är att eliminera denna blockering och öppna komprimerade luftvägarna. Det finns ett antal åtgärder för att uppnå detta.

Livsstilsförändringar är ett område där din kan försöka rätta till detta tillstånd. Eftersom övervikt och alkoholmissbruk är ofta förknippade med snarkning, motion, viktminskning, och avhållsamhet från alkohol är alla påföljder. Rökning bidrar också till förändringar i luftvägarna vävnad som bidrar till snarkning, så sluta denna vana även kan hjälpa dig.

Rättsmedel finns också i apotek. Du kan köpa over-the-counter rättsmedel såsom anti-snarkning piller, sprayer svalg, och nasala band. Dessa är alla syftar till att förhindra hals och näsa svullnad och främja enkel luftflöde.

Rättsmedel finns också i dina sömnvanor. Först bör sömnmedel och lugnande medel bör undvikas, liksom allergi mediciner och antihistaminer som orsakar extrema sederande effekter. Du bör också försöka få mer sömn genom att gå till sängs tidigare eller sova senare.

Ett annat knep är att sova på er mage eller sida. De flesta människor som snarkar sover på ryggen. Detta gör att deras tungor eller vävnader att hindra sina luftvägar. En annan sovställning kan vara en enkel lösning för dig. Om du upptäcker att du hålla rullande in i bakre läget under natten, sy en lång ficka på baksidan av din pyjamas topp och sätta tennisbollar i det. När du rullar på ryggen blir det alltför obehagligt och du kommer att återgå till en sida eller mage position.

Sova på en fast madrass kan också hjälpa. Detta gör att du kan hålla nacken rak för att minska luftvägsobstruktion. Du kan också höja din säng genom att placera block av trä under din sänggavel. Detta kommer att eliminera vävnaden från att vibrera i halsen så mycket.

Lägga kuddar till din säng kommer också ändra din sömn vinkel och stötta dig. Men om kuddar är bara veck nacken, sedan bli av med dem alla eftersom de kommer att vara mer av ett hinder än en hjälp. Tanken är att justera hela bröstkorgsvinkeln, inte bara nacken.

Det är viktigt att försöka rätta till detta tillstånd av snarkning, för att inte orsaka mer problem för ditt liv – oavsett om de är inhemska eller fysiskt. Några enkla sömn eller levnadsvanor är sannolikt att hjälpa. Om det blir riktigt jobbig, kan du vända dig till dentala implantat, medicinering, eller alternativ kirurgi.