ny resurs ger fakta om OTC medicin säkerhet

Konsumenterna har nu ett nytt verktyg för att hjälpa dem säkert välja, använda och administrera over-the-counter (OTC) läkemedel, tack vare den senaste lanseringen av Consumer Hälsa Education Center (CHEC), en ideell utbildning resurs dedikerad till att förbättra folkhälsan genom säker OTC medicin användning.

CHEC har lanserat en pedagogisk webbplats, med tillgång till informativa broschyrer och andra konsumentprodukter utbildningsmaterial främja en säker och lämplig användning av receptfria läkemedel.

“Behovet av tydlig och tillförlitlig information om hur man på ett ansvarsfullt sätt använda receptfria läkemedel har aldrig varit större,” säger Linda A. Suydam, vd för CHEC. “CHEC kommer att hjälpa konsumenterna att förstå att receptfria läkemedel är riktiga läkemedel med verkliga fördelar när de används korrekt och verkliga risker när de missbrukas, och att hjälpa konsumenter att ta dessa viktiga läkemedel på ett säkert sätt.”

Enligt CHEC forskning:

* Många konsumenter säger att de hänvisar till Drug Facts medicin etikett för information om symtom och doseringar, men har mindre förståelse för andra viktiga label innehåll såsom eventuella biverkningar, aktiva ingredienser och läkemedelsinteraktioner.

* En av sex vuxna medger att ta tre eller fler piller på en enda gång, även om etiketten rekommenderar en lägre dos.

* Sextio-en procent är inte oroliga för att olämplig användning av OTC-läkemedel kan leda till oönskade konsekvenser.

CHEC nyligen infört “manipulera i huset,” en nationell kampanj för att hjälpa kvinnor att fatta välgrundade beslut om receptfria läkemedel samtidigt förbättra kommunikationen med sina vårdpersonal. Kvinnor gör huvuddelen av de beslut vård i sju av 10 amerikanska hushåll, enligt National Women Health Resource Center.

Att erkänna kvinnors viktiga roll, utvecklade CHEC en symbol för sin “Doktor i huset”-kampanjen, en modern version av gamla tiders läkare väska. Emblemet påminner konsumenterna om att hälso-och sjukvården är ett partnerskap mellan kvinnor och deras vårdgivare.

Kvinnor som besöker CHEC webbplats och fylla i ett kort frågesport om OTC läkemedel kommer att få en gratis kopia av “Over-the-counter läkemedel: hålla dig och din familj friska,” en guide som innehåller information om hur man läser Drug Fakta medicin etikett, tips för att administrera läkemedel till barn, tips för gravida och ammande kvinnor och riktlinjer om vård för en åldrande släkting som tar flera mediciner.

Den nya kampanjen är den första i en serie av planerade program konsumentutbildning från CHEC, utbildning arm Consumer Healthcare Products Association.