allt du behöver veta om kinesiologi

Ordet “Kinesis” på grekiska betyder rörelse och studier Kinesiology sambandet mellan kvaliteten på muskel rörelse och allmänna hälsa. Kinesiology behandlar metoder för att upprätthålla god hälsa genom funktion och rörlighet för alla muskler i kroppen.

Detta system arbetar under tron ??att varje del av kroppen är ansluten till en motsvarande muskel. Om en muskel inte fungerar korrekt, kommer tillhörande delar att påverkas och detta yttrar sig som en sjukdom.

Kinesiologi är relaterad till akupunktur och bygger på principerna om gammal kinesisk medicin. Båda vetenskaper hantera de särskilda banor i kroppen som kallas meridianer. Som i akupunktur, tror Kinesiology som fysiska sjukdomar är en direkt följd av block i vägen för energiflödet i vår kropp.

En utbildad Kinesiologist sysselsätter muskel testning för att identifiera problemområden. Läkaren applicerar tryck på en knuten muskel och ber patienten att stå emot trycket. Således han bedömer muskelrörelser och svar. Utövaren söker efter någon fysisk sjukdom, brist på näring eller brist på energi som kan vara roten till problemet.

När problemet området identifieras, är skonsamma metoder som används för att återupprätta harmoni och att föryngra flödet av energi. En lätt massage på relevanta tryckpunkter återställer oftast blodflödet till musklerna och stimulerar utsöndringen av lymfa. Lymph är ansvarig för att avgifta musklerna. Så när musklerna får en god försörjning av lymfa och blod, de fungerar väl.

Andra vanliga former av behandling inkluderar användning av magneter, blommaextrakt, homeopati och även tankekontroll. De flesta patienter tycker att deras Kinesiology sessioner oerhört roligt och avkopplande. De lämnar behandlingen med en känsla av förundran att en sådan kärleksfull upplevelse verkligen kunde bota dem sin sjukdom.

En erfaren Kinesiologist skulle kunna bedöma hela hälso-diagrammet av en klient i bara ett enda sammanträde. Terapeuten kan identifiera allergier, hantera fobier eller stress, rätta näringsmässiga obalanser och kan även starta processen med att avgifta hela systemet hos patienten.

Precis som alla andra holistisk medicinsk praxis, du behöver verkligen inte ha någon extern symptom för att dra nytta av kinesiologi. Även i frånvaro av sjukdom, hjälper kinesiologi förbättra hälsan, ökar känslan av välbefinnande, ökar intellektuell funktion och släpper loss positiva attityder. I korthet kan det hjälpa individer att nå den högsta punkten på deras potential. Man kan nå framgång i nästan alla fält genom att rida på en stor våg av självförtroende och förmåga.

Kinesiologi fungerar eftersom det är icke-invasiv, mild och fri från biverkningar. Kinesiology är en effektiv förebyggande terapi. Några av de områden där Kinesiology underverk är:

– Förhindrar sjukdomar
– Ökar energinivåer
– Lindrar fysisk smärta genom att förbättra hållningen
– Läker trauman
– Identifiera allergier
– Förbättrar hjärnans funktion och samordning

Andlig Kinesiology är ett relativt nytt men kraftfull gren av Kinesiology som hjälper människor övervinna sina olösta känslor och begränsande övertygelser. Om den används på rätt sätt Andlig Kinesiology använder den helande kraften i själen att vända en obalanserad energi mönster och sätter det rätt på bara några minuter!

Kinesiologi erbjuder ett komplett paket sjukvård genom att ta hand om fysiska, emotionella och mentala utveckling. Den lätthet och effektivitet denna teknik är ibland förbryllande, även mirakulöst.