Bird Flu-hota fjäderfä försäljning

Utbrottet av någon epidemi eller den utbredda av någon sjukdom leder till en oundviklig nedgång på marknaden. Vara försäljning i direkt eller indirekt samband med den, är den marknad som påverkas kraftigt i alla fall. Så, kan du mycket väl analysera påverkan på marknaden, om försäljningen är direkt proportionell mot epidemin. Produkten här är direkt proportionell mot epidemin så du kan mycket väl tänka mig den allvarliga effekten.

Den största riskfaktorn för fågelinfluensa, verkar vara i kontakt med sjuka fåglar eller med ytor som förorenats av sina fjädrar, saliv eller spillning. Världshälsoorganisationen (WHO) har bekräftat en handfull fall av begränsad människa till människa överföring av fågelinfluensa. Men om viruset börjar spridas lättare mellan människor, smittade fåglar eller material presentera den största faran. Flyttande sjöfåglar och änder i synnerhet, bär de virus som orsakar fågelinfluensa. Ofta påverkas själva, kan värden fåglarna sprida smittan till mottagliga arter, särskilt tamhöns, kalkoner och gäss, vilket resulterar i allvarliga epidemier som sicken och döda ett stort antal fåglar – ibland på en enda dag.

Fågelvirus allmänhet påverkar inte människor, men i 1997, infekterade ett utbrott av fågelinfluensa i Hong Kong 18 personer, varav sex dog. Sedan dess har mänskliga fall av fågelinfluensa rapporterats i Nederländerna, Kanada och i hela Asien. Mest spårades till kontakt med smittade fjäderfän eller ytor som förorenats av sjuka fåglar.

BBC News sade att: “Den intensiva intresse” i risken av ett brittiskt fågelinfluensautbrott allvarligt kan skada kyckling och fågel försäljning, har National Farmers ‘Union varnade. Det var rubriken på en artikel i BBC News förstasida.
David Salisbury, chef för immunisering vid Institutionen för hälsa, sade ett antagande har gjorts att en av fyra personer skulle påverkas av ett sådant utbrott “Risken är mycket verklig, är vi mycket medvetna om vad som händer i sydöstra Asien och övervakar mycket noggrant spridningen av sjukdomen bland fåglar, “sade han till BBC News.

En annan dag BBC News förstasida sa:
Fjäderfä producenter i Wales säger att deras företag är i riskzonen efter ett förbud mot fågel försäljning och utställningar för att minska den potentiella spridningen av fågelinfluensan. “Vi går till försäljning för att hålla kassaflödet går, men detta förbud har tagit 80% av vår marknad away”.
Sade fjäderfä producenten Chris Taylor, som mycket tydligt anger villkoret för fjäderfä försäljning till följd av förbudet tas ut på det.

Därför de ovannämnda rapporterna mycket väl sammanfatta hur försäljningen har påverkats för fjäderfä på grund av denna fågelinfluensa. Denna virusinfektion har varit orsaken till så många problem. Viruset H5N1 närvarande infekterar fåglar i fågelinfluensan har orsakat ohälsa och död är resistent till amantadin och rimantadine, två antivirala läkemedel som vanligen används för influensa. Två andra antivirala läkemedel, oseltamavir och zanamavir, kan behandla influensa orsakad av H5N1-viruset. Tamiflu är det mest effektiva läkemedlet mot denna farliga sjukdom. Och kom ihåg Tamiflu är mest effektivt om behandlingen påbörjas inom 48 timmar efter symtomdebut.
så inte förlora tid köpa Tamiflu.