effekter och fördelar med meditation – tips och tekniker

Det finns många hälsofördelar av meditation. Helt enkelt genom att meditera regelbundet kan du förbättra din fysiska och psykiska hälsa.

Det låter för enkelt för att vara sant. Så vad är haken? Kan vem som helst få hälsa och fysiska fördelarna med meditation?
Helt enkelt, hjälper mediterar regelbundet dig att stilla ditt sinne. Du vet när du når denna lugna plats som allt tar på ett lugn som inte nödvändigtvis är det i ditt dagliga liv.

Du kan använda din meditation sessioner för att koncentrera sig på en viss del av kroppen. När du koncentrerar dig, kommer du börja känna av hälsoeffekterna av meditation arbeta sig igenom i vilken del av kroppen du satsar på. Fantastiskt som det kan låta, helt enkelt koncentrera sig på en del av din kropp kommer att öka flödet av blod (och därmed syre och andra viktiga näringsämnen) till den kroppsdel.

Meditation är en process för att tömma ut ackumulerade röran av sinnet genom att lugna och stilling flödet av tanken. Den hinduiska yogis i Indien utvecklat det mer än två tusen år sedan. De lyckades kartlägga auric eller subtila kroppen, och delade upp den i sju centra som kallas chakran. Den auric kroppen är energiområdet associerad med den fysiska kroppen som inte är normalt synlig och den energi som i sig är känd som “aura”. Det finns olika meditationer utformade för att göra meditatörer medvetna om sin auriska kroppen att rena den på all negativitet och möjliggöra komplett välbefinnande. Det finns olika fördelar som är kopplade till meditation, allt från det vanliga till det mirakulösa. Fördelarna med meditation kan utnyttjat av någon som bestämmer sig för att träna denna konst.

Andningsövningar är stor och kan göras nästan var som helst. Helt enkelt ta ett djupt andetag in och sedan långsamt andas ut. Nyckeln är att bara tänka på din andning och inte låta yttre tankar ange ditt sinne. Det kan vara tufft i början eftersom det är lätt att bli distraherad, men om du hittar andra tankar in ditt sinne då helt enkelt tillbaka din mentala fokus på din andning. Tanken är att lugna sinnet och nå det fredliga tillståndet i ett tyst sinne som erbjuder många fördelar, inklusive minskad stress.

Det finns många typer av meditation du kan välja mellan och det kan bli ganska komplicerat. Chakra medling är en populär meditativ praxis. Vår hälsa är grundad på en relation mellan kropp, själ och ande – och wellness av varje del – och den fysiska kroppen i sig är bara en komponent i den totala ekvationen av välbefinnande. Denna princip om holistics erkänner att en stressfri och glad sinne och ett blomstrande andligt liv är viktiga faktorer i vår fysiska hälsa. Precis som stress och negativa känslor tyst urholka vår livskraft, så även bruket av meditation släpper en ny och positiv livskraft – bäras av inspiration, glädje, frid – i varje del av vår existens, att skapa optimala förutsättningar för vitalitet och hälsa.

Andra användbara former av meditation inkluderar zen meditation och guidad meditation. Människor som lider av stress kan dra stor nytta av meditation som det kan vara mycket effektiva för att minska stress samt hjälpa dig att utveckla en större mental klarhet och fokus. Tänk meditation som en daglig del av ditt liv för att hjälpa dig att leva friskare och längre.