genitala vårtor fakta

Kondylom är en typ av vårta som bara finns på din privata delar av kroppen. Den genitala vårtor är en som kommer att vara lätt att känna igen. Genitala vårtor är också kända som veneral vårtor och även som condylmata acuminata. Vårtor på detta sätt orsakas av en hudinfektion, som är känd som PHV infektion. Det är möjligt att ha HPV-infektion utan att ha genitala vårtor. Kondylom är ofta skickas vidare under samlag, men inte alla som har genitala vårtor kommer att veta att de är smittade tills vårtor är större och en lite mer smärtsam.

Vårtor är ett virus, som kan föras vidare genom att peka, sitta och hudkontakt. De vanligaste typerna av vårtor ses på människors händer och fötter, som är en annan form av en vårta men är i allmänhet samma sak om du undrar vad genitala vårtor egentligen är.

Vårtor är förknippade med de tumörer som bildar under och i huden. Tumörerna är former av HPV-infektion, och bildar vårtor som kroppen gör smittan från kroppen. Om du har vårtor på handen eller på fötterna, du kommer inte att sprida detta till könsorganen. Om du känner någon som har genitala vårtor, de kommer inte att ge dig vårtor på händerna och samma sak tvärtom.

För kvinnan, om du har genitala vårtor, kommer de att visas på insidan och utsidan av slidan. Om kvinnan har analsex, den genitala vårtor kan visas en i anus, och detsamma är för mannen. Om en människa är att ha analsex med en annan, kunde de genitala vårtor visas på anus område.

De vårtor visas i samma område, tar lång tid att sprida ut. Ibland vårtor försvinner på egen hand, men endast i sällsynta fall ofta gånger de genitala vårtor sprider blir knaprig och blir stora delar av vårtor över de privata delarna av en manlig eller kvinnlig. Om du har genitala vårtor, och någon utför oralsex, kan de genitala vårtor kan överföras till den personen. Kondylom kan behandlas av en läkare, och med mediciner. Om den inte behandlas, ofta gånger genitala vårtor kan bli besvärande inte bara för den person som lider med dem, men för människor som du älskar och vill dela denna speciella relation med.

Om du har sex med någon som du senare får reda på har genitala vårtor, du förmodligen kommer att sluta med genitala vårtor är väl. Det kan ta några där från en månad till tre månader för genitala vårtor att synas och bli stor nog för en person att märka dem. Alltid skydda dig genom att undvika att ha sex med någon som du inte känner eller litar inte har genitala vårtor.
Du kan hitta mer information om genitala vårtor på http://www.all-about-genital-wart.com/