koffein kan vara en orsak till sömnlöshet

Det finns många människor som lider av sömnlöshet, den sömnstörning som faktiskt gör någon inte kan hitta kvalitet sömn. Vissa insomniacs kan stanna upp i flera dagar utan att sova. Om du lider av sömnlöshet, försöker eliminera koffein från din kost helt. Kan det vara så, om du inte kan hitta bra sömn, är att koffein orsaken till dina sömnproblem? Svaret är ett defintely ett ja.

kaffe efter middagen – en no-no

Många människor gillar att dricka kaffe efter stora måltider, särskilt middag. Servitörer kommer ofta frågar om du vill ha kaffe efter middagen. Uppslutning tar upp energi och människor ofta blir trötta när de äter. Av denna anledning, människor dricker kaffe att piggna themselve upp. Men att ha denna kopp kaffe, eller två eller tre, kan efter middagen förstöra ditt sovande schema. Samma kopp kaffe kan vara orsaken till din sömnlöshet. Med allt detta koffein böljande genom din kropp, det finns inget sätt att du kan lägga ner och somnar in lugnt. Ditt hjärta och huvud är racing och benen känns som om det finns saker som kryper under dem. Du är upp och du är redo att gå, även om du vet att du borde avveckla så att kroppen helt kan ladda.

Det är vad sömn är. Sömn är kroppens sätt att ladda efter en dag med många aktiviteter. Din kropp behöver god sömn och utan sömn, kommer din kropp bokstavligen försvagas och vart borta. Du kommer att bli frånvarande sinnade, kommer inte slutföra tankar och din kropp bokstavligen känna dräneras ut hela tiden. Om du lider av detta sovande oordning, Det är viktigt att ta reda på om vad du förbrukar, såsom koffein är den främsta orsaken till din sömnlöshet.

Om du läser det här, och du tror att kaffe kan vara orsaken till din sömnlöshet, prova att byta till koffeinfritt typ. Eller, om du behöver ditt kaffe på morgonen av rädsla för att gå postal på alla runt omkring dig, kan du prova att byta till koffeinfritt på natten i stället, om du är en natt kaffedrickare.

Det bör noteras att även koffeinfritt har en liten mängd koffein i det, men det är ett bra alternativ till att dricka full styrka precis innan youto att gå till sängs. Sömnlöshet låter bra för vissa, tänk allt du kan få gjort när du inte besväras av sömn! Men, det är inte bra alls. Ju mindre sömn du får, desto mindre du har möjlighet att fungera effektivt.

Så, om du tror att kaffe är orsaken till din sömnlöshet, hoppa över den sista kopp kaffe efter middagen och få lite sömn. Du kan ha alla kaffe du kan dricka när du vaknar på morgonen efter en bra lång natts sömn.