medicinsk felbehandling vanliga typer av ärenden

Medicinsk felbehandling är ett område för personskada lag som handlar om fel eller försummelse av en läkare eller vårdgivare. Alla yrkesverksamma inom det medicinska området är juridiskt och etiskt krävs för att ge vad som kallas en “rimlig” standard på vården: det är, att agera på samma sätt som all annan vårdpersonal i deras position rimligen kan förväntas agera. När en rimlig standard på vården inte är uppfyllt, kan patienter drabbas onödigt obehag, medföra extra sjukvårdskostnader, och ansikte ökad sjukdom eller dödsfall.

Varje person eller enhet laddad med skydda hälsan hos en individ kan vara ansvarig för en medicinsk felbehandling påstående. Medan medicinsk felbehandling är vanligtvis betraktas som läkare fel, kan någon läkare vara svarande i en medicinsk felbehandling fall, däribland sjuksköterskor, narkosläkare, x-ray tekniker, apotekare, och även hela sjukhus eller anläggningar. Bland de vanligaste typerna av rättsliga anspråk kring medicinsk felbehandling eller försummelse är:
• Kirurgisk fel
• recept fel
• Anesthesiology fel
• Underlåtenhet att diagnostisera
• Felaktig diagnos
• Underlåtenhet att utföra nödvändiga tester
• Född skador
• ohälsosamma förhållanden
• Dental vårdslöshet
• Underlåtenhet att erhålla informerat samtycke
• Defekta läkemedel
• Defekta medicintekniska produkter
• Vårdhem missbruk

Medicinsk felbehandling kan vara resultatet av ett antal vårdslöshet eller försummelse. Vanliga orsaker till medicinsk felbehandling kan inkludera: personal som är över-arbetade, under-utbildade, eller under-assisted, dålig dom, dålig kommunikation eller andra faktorer. Oavsett orsaken bakom medicinsk felbehandling, när patienter skadas de har rätt till ersättning för sina skador och andra skador såsom förlorad lön, medicinska räkningar och kostnader för pågående vård.

Sjukhus, läkare och medicinsk försäkringsbolag har förstklassiga jurister som kan hjälpa dem att betala minimalt för deras överträdelser bör en medicinsk felbehandling påstående väckas mot dem. Offer för medicinsk felbehandling och deras familjer är ofta inte känner till de lagar som kan skydda dem, och även kan vara upptagen med de ytterligare bördor för känslomässiga och fysiska trauman som de har burit. Därför är det absolut nödvändigt att medicinsk felbehandling offer arbeta med kvalificerade advokater att samla vittnesmål, bevis och journaler för att stödja sina påståenden.