sex bra tips för torra ögon

Felaktiga revakörtlarna kanske inte något man tänker på förrän du upplever värk, klåda och sveda som kan följa med torra ögon. Torra ögon kan vara mer än en mindre börda, allvarliga torrhet kan leda till nötning av hornhinnan och eventuellt blindhet om de lämnas obehandlade.

Mer än 3,2 miljoner kvinnor och 1,6 miljoner män (i USA) under 50 års ålder upplever symptom på torra ögon. För vissa erfarenheter är tillfällig, medan andra måste lära sig att hantera konstant torrhet.

Orsakerna till torra ögon är omväxlande. De kan innehålla avsvällande medel, antihistaminer, blodtryck medicin, vindar vinter, luftkonditionering och uppvärmning inomhus. Oavsett orsaken, det finns en mängd olika naturläkemedel och förebyggas åtgärder du kan vidta för att hjälpa dina ögon stanna fuktig.

Rökning: Simple … Quit. Rökning har visat att torka ut ögonen. Dessutom ökar rökning risken för grå starr, glaukom, och makuladegeneration.

Automobile Luftmunstycken: Vents pekade på ditt ansikte och ögon kan snabbt dränera fukten i ögonen. Se till att munstyckena riktas bort från dina ögon eller bära solglasögon för att skydda.

Omega-3: En ny studie från Japan har funnit att omega-3-tillskott kan hjälpa till att förhindra torra ögon syndrom.

Vitamin A: Ta ett vitamin A tillskott eller äter vitamin A rika livsmedel såsom lax eller ägg kan hjälpa till att hålla ögonen fuktiga.

Blink: I den elektroniska tidsåldern, många av oss tillbringar en hel del tid att stirra på en datorskärm. Detta kan irritera även lindriga fall av torra ögon. När du koncentrerar, tenderar man att inte blinka så mycket. Inte blinkar lika ofta kommer att göra ögat fukten avdunstar snabbt. Någonsin så ofta, titta bort från datorn (eller TV) och ta en blink paus. Dina ögon kommer att tacka dig.

Befukta: Låga fuktnivåer kan torka dina ögon snabbt. Vintern kan vara särskilt torkning under sömnen. Om möjligt, få en luftfuktare för de områden där du tillbringar mycket tid.

Dina ögon är en av dina mest uppskattad ägodelar. Tänk för en sekund hur livet skulle vara utan dem. Det är viktigt att inte ta dem för givna. Jag hoppas att ovanstående åtgärder hjälper, om inte eller om problemet kvarstår, gå till en ögonläkare.