slåss reaktioner födoämnesallergi

Allergier mot mat ofta behandlas av undvikande av allergiframkallande livsmedel. När allergen (det som orsakar allergiska reaktioner) har erkänts, är patienten därefter rekommenderas att eliminera det från sin kost. Detta uppnås genom att revolutionera maten förberedd och läsa noggrant mat etiketter på livsmedelsprodukter. En specifik instruktion när de beställer mat hjälper också undvika allergiska missöden när man äter ute.

Allt detta försiktighet beror på det faktum att det finns individer där ute som är mycket allergisk där även en liten mängd av allergener kan orsaka stora symptom. Plus, det finns också livsmedelsberedningar som innehåller några vanliga livsmedel allergener som den genomsnittliga personen inte skulle normalt binder samman.

För att undvika exponering av livsmedel som du kan vara allergisk med, är självkännedom mycket viktigt. Du bör känna till de livsmedel syndarna som orsakar dessa obehagliga reaktioner. Kunskap kan hjälpa dig och din läkare att formulera en plan för hantering av din allergi. Du bör också göra det till en rutin att granska livsmedelsmärkning vid kontroll för eventuella födoämnesallergenen ingår i ingredienserna. Under äter outs, tveka inte att fråga om ingredienserna i måltiden du planerar att beställa.

En annan säkerhetsåtgärd, särskilt för dem som uppvisar allvarliga allergiska symtom när de utsätts för ett livsmedel allergen, är bärandet av halsband eller armband som tillhandahålls av en vårdinrättning för att varna andra människor om din allergi i händelse av en olycka, till exempel, att en stat medvetslöshet.

Patienterna uppmanas också att ständigt föra med sig adrenalin själv-injectibles som ordinerats av sin läkare. Deras läkare kommer att instruera dem hur man själv administrera läkemedlet under en episod av allergisk reaktion.

Om symptomen verkar bli intensiv, bör akut sjukvårdare kallas för att transportera den enskilde till närmaste sjukhus. Svåra och plötsliga allergiska reaktioner kallas också anafylaktiska reaktioner. Anafylaxi kan vara dödlig om den inte behandlas snabbt.

Annat än adrenalin injektioner, finns det fortfarande andra läkemedel som kan förskrivas av läkare att ta itu med allergiska reaktioner mot mat. Dessa läkemedel skulle omfatta bronkdilaterare, antihistaminer, kortikosteroider och adrenerga agonister.

Bronkdilaterare lindra symtom som kan förknippas med andningssvårigheter. Det vidgar princip bronkial luftkanaler i luftvägarna som har blivit inflammerad på grund av den allergiska reaktionen som så småningom hjälper patienten andas normalt. Mycket allergi-känsliga personer bör bära med sig snabbverkande luftrörsvidgare om de också uppleva astmaanfall från tid till annan som kan utlösas av den allergiska reaktionen.

Antihistaminer lindra symtom som nysningar, rinnande näsa, nässelutslag, hudutslag och gastrointestinala obehag. Och kortikosteroider minska svårighetsgraden av hudirritationer och andra inflammation som orsakas av den allergiska reaktionen. Antihistaminer kan finnas i sockerlag eller tuggtablett för enkel åtkomst när en plötslig allergisk episod inträffar.

Agonister används vid akut behandling av anafylaktiska reaktioner. Resultaten är omedelbara och mycket effektivt. Agonister lindra typiska symtom på angioödem, kardiovaskulär kollaps, bronkospasm, och nässelutslag.

Förutom mediciner som bekämpar symptom på födoämnesallergier, det finns behandlingar som orsakar stor uppståndelse i den medicinska världen men det finns inte tillräckligt många studier som har genomförts för att bevisa att dessa behandlingar är effektiv.

En dessa revolutionära behandlingar inkluderar desensibilisering av patienten genom att administrera injektioner av små mängder av mat allergen på en regelbunden basis. Denna behandling har gjort gällande att det så småningom kan få patienten att uthärda matallergen i det långa loppet. En annan är införandet av en utspädd ämne som innehåller maten allergen under tungan trettio minuter före den egentliga matintag. Denna behandling fungerar på ett sådant sätt att det kommer att desarmera symptomatiska manifestationer av den konsumerade maten allergen.

Slutligen, kom ihåg att det inte finns något botemedel för allergier. Alla ovan nämnda är bara där för att lindra symptomen vid allergiska reaktioner.