solubilisering-en översikt

Den verkan och effekt av läkemedel och biokemiska komplex kan bara förstås om vi kan spåra hur dessa kemikalier når en mänsklig cell istället plats av åtgärder. För att förstå drug delivery är det nödvändigt att lära sig om funktion och uppbyggnad av cellmembran. De proteiner som är närvarande i humana celler måste isoleras för att förstå denna process.

Karakteriseringen och isolering av cellmembranproteiner kan göras med hjälp av separation av en mängd olika glykoproteiner och membranproteiner och solubilisering av membran. Vi måste börja vår forskning genom att välja en lämplig tensid tvättmedel så att lösa upp membranet. Det finns många typer av tensider som membran solubilisering och vi behöver med tanke på alla dem separat med avseende på deras egenskaper.

Cirka 25% av proteiner i levande organismer är membranproteiner. Dessa föreningar bidrar till flera kritiska funktioner som signaltransduktion och syntes av biomolekyler. De membranproteiner hämtas från ett lipiddubbelskikt och solubiliserades sedan med hjälp av tvättmedel för detektering biokemisk karakterisering. Solubilisering är allvarligt påverkas av följande faktorer-

• natur

• Typ av tensid-

. den typ av interaktion av tensider med membranen

. den roll som det ytaktiva ämnet att separera integralt membranprotein

. beredning av membran protein för praktisk studie

• Uppbyggnad av solubilizate

• Uppbyggnad av solubilisator

• Förekomst av tillsatsämnen (t.ex.. Electrolutes)

• temperatur

Solubiliseringen protein för biokemisk karakterisering är en erfarenhetsmässig teknik. För att möjliggöra karakterisering, är ibland otillräcklig mängd av föreningen solubiliseras i en vattenhaltig buffert. Membrane protein solubilisering från microzomes kan förbättras med tillägg av polyaminer och alkylaminer till bufferten innehållande detergent.

Det konstaterades att om spermidine läggs till solubiliseringsbuffert kan upplösningen av polygalakturonsyra syntas, som är begränsad till anläggningen Golgi membranet, kan förvärras med så mycket som 9,9-faldigt. Dessa tillsatser förbättrade också solubiliseringen av olika andra proteiner växt membran som finns i andra organeller såsom plasmamembranet och endoplasmatiska retiklet och Golgi-begränsade membranprotein hos ett djur. Solubilisering förekommer också i vatten. Graden av löslighet förstärks av ytaktiva miceller.

Dessa är förmåga att solubilisera nästan alla organiska molekyler som finns i vatten. Tekniken i detta är assimilering av organisk molekyl av vatten in i micellen. Det är viktigt att notera att långsträckta miceller alltid kommer att ha en större kärna volym än sfäriska former. Uttrycket “kärna” avser per molekyl ytaktivt medel.