sömnlöshet

Studier visar att sömnlöshet drabbar cirka 75 miljoner människor i USA. Sömnlöshet kan presentera sig i ett par olika sätt, vart kan kräva en annan medicinering. Ett symptom är en svårighet att somna, men när sover, stannar patienten sover. Ett annat symptom är svårigheter att sova, men en enkel att få sova.

Oftast, varar sömnlöshet för bara en kort tid, en vecka som mest. När sömnsvårigheter varar mer än sex månader, anses det ett kroniskt tillstånd. Den kronisk sömnlöshet är besvärande eftersom det kan påverka ditt arbete, din hälsa och dina sociala relationer.

Behandlingen mot sömnlöshet bör börja med så kallad sömnhygien består av tio filosofier “sömnhygien.”:

Ett. hålla en regelbunden sömn schema
2. motionerar regelbundet, men undvik träning innan sängen
Tre. gå till sängs när sömnig
4. göra avkopplande och njutbar aktiviteter innan sängen
Fem. hålla sovrummet tyst och bekväm
6. inte äter en stor kvällsmåltid
7. Om du inte sover inom 20 minuter, gå upp och gå tillbaka till sängs när du är sömnig
8. om du måste ta en tupplur, begränsa den till 30 minuter
9. undvika alkohol, koffein, och nikotin
10. ha apotekspersonalen kolla dina mediciner för stimulerande droger

Om, efter att ha provat sömn hygien, är du fortfarande har problem kan du prova några over-the-counter rättsmedel.

Det finns många olika sömntabletter du kan köpa i din lokala butik. Detta är vad jag rekommenderar:
– Hitta billiga, generiska, lagra varumärke difenhydramin 25 milligram

Det kan med finns antingen i sömntablett sektionen eller i allergi avsnittet. Låt mig berätta varför. Difenhydramin är den aktiva ingrediensen i allergi medicin Benadryl. Tillsammans med sin förmåga att hjälpa till med dina allergiska symtom, orsakar det en bra mängd dåsighet. Så mycket så att det är den aktiva ingrediensen i alla följande dyra sovande varumärke agenter:

helt enkelt sova
sleepinal
Sominex
tylenol pm
Unisom
Alka-Seltzer pm
Excedrin pm
goody s pm
Nytol
bayer nighttime lättnad
doan s pm
godnatt sömn
legatrin pm

Alla dessa är mycket dyrare och har exakt samma aktiva substans som den billiga lagra varumärke. Varför betala mer för exakt samma sak?

Nästa steg för att prova är melatonin. Nu många människor vill gå direkt till melatonin eftersom de anser att det är ett “naturligt” alternativ. Melatonin i tillverkad i ett laboratorium precis som någon annan medicin. Du kan få naturliga melatonin som är gjord av tallkottkörteln av djur men detta tillvägagångssätt är inte rekommendera på grund av täta viral kontamination.

Hjärnan utsöndrar melatonin till förment berätta vår kropp att somna. Det vetenskapliga samfundet diskuterar fortfarande exakt dosering och behandlingslängd för melatonin. Tills de kommer upp med ett svar, börja med ett milligram dos. Om detta inte är effektivt, gå till två milligram. Om det fortfarande är svårt att få sova, gå för tre milligram dosen.

Låt mig berätta om min egen personliga erfarenhet av melatonin. När den först kom ut för många år sedan, jag försökte det för att hjälpa till med min sovande. Jag tog det första natten, somnade och vaknade vid 3:00, kunde klarvaken och inte komma tillbaka för att sova. Naturligtvis nästa natt jag var trött så jag tog det igen. Jag somnade men var klarvaken igen vid 03:00 och kunde inte somna om. Nästa natt jag inte ta den och sov fram till morgonen. Den fjärde natten jag tog p-piller och åter vaknade vid 3:00, klarvaken. Jag har aldrig tagit det sedan. Varför jag vaknade vid 3:00, jag vet inte. Det var konstigt, men det är vad som hände mig.

Om sömn hygien, difenhydramin, och melatonin är inte bra för dig, nästa steg i läkarmottagningen. Låt dig inte skrämmas in i en av de nya, dyra piller designade sova. Starta billig.

Din första steg bör trazodon. Detta är faktiskt ett antidepressivt läkemedel som orsakar sedering som en bieffekt, liknar difenhydramin. Ett av skälen för att använda ett antidepressivt läkemedel som trazodon är det faktum att många människor med sömnsvårigheter också är deprimerade, oavsett om diagnosen eller inte.

Trazodon är billigt, pålitligt och har använts säkert i åratal. Den vanligaste dosen för att få en god natts sömn är 50 milligram. Du kommer aldrig att se en annons för trazodon eftersom det är en gammal, pålitlig drog som är mycket billig.

Nästa steg bör vara temazepam. Detta är en annan gammal pålitlig medicin som har använts i flera år. Temazepam är i samma familj som Xanax och Valium. Det ger rätt mängd sedering som varar ungefär åtta timmar. Medicineringen är klassificerat som ett schema IV betydelse det har vissa beroendeframkallande egenskaper. Det finns inte alltför många människor som får “hooked” på temazepam så jag inte skulle oroa sig alltför mycket om det.

Om, efter att ha provat dessa tre mediciner, är du fortfarande har problem, kan du och din läkare vill prova andra läkemedel i samma familj som temazepam. Dessa kallas bensodiazepiner. De arbetar alla i stort sett samma sätt och orsaka dåsighet. De skiljer sig i hur snabbt de arbetar och hur länge effekten varar.

Din nästa steg kommer att bli dyrt. Dyr varumärke droger kommer att vara din nästa alternativ. Jag skulle rekommendera att börja med Ambien. Det är ganska populär och kommer snart att finnas i generisk form. Tillverkaren fokuserar nu på den nya formuleringen kallas Ambien CR. De är inte längre främja Ambien eftersom patentet löper snart ut. Den Ambien CR är inget annat än en kontrollerad frisättning av läkemedlet. Du kan få en värdekupong för en gratis testperiod på ambiencr.com.

Efter detta, har du många valmöjligheter, men alla är dyra. Du kan prova Sonata eller Lunesta. En fri fyra dagars provversion av Sonata finns på sonata.com och en fri fyra dagars testversion av Lunesta finns på lunesta.com.

En ny medicin för sömn kallas Rozarem. För att göra vetenskapen lätt, det knep kroppen att tro att det finns en hel del av melatonin. Detta är en ny kategori av medicinering. De är ganska dyra på ca $ 7,00 vardera.

De flesta människor inser inte hur effektiva de billiga generika är att de inte ser dem på TV eller hör om dem på radion. Dessa etablerade läkemedel har arbetat i många år och det finns ingen anledning att börja din behandling med dyra receptbelagda läkemedel.

Rekommendationerna för sömntabletter följer resten av mina förslag, börja over-the-counter och billig. Börja med enkla, beprövade och billiga lösningar och sakta gå upp i kostnad. De nyare, märkesdäck droger är starkt annonseras och välkänd för allmänheten. Denna reklam och varumärke erkännande gör dem ganska dyra.

Låt dig inte frestas till den dyra vägen direkt. Din läkare kommer förmodligen att vilja starta dig på de nyaste dyra läkemedel. De flesta människor inser inte att han eller hon belönas med läkemedelsföretagen för att ordinera dessa dyra mediciner till dig.

En god natts sömn är viktigt. Om det verkligen bara tar några cent en natt för att få det, varför betala flera dollar?