alkohol rehab kan inte ske för tidigt för att förhindra cirros

Berusningsdrickande kan leda till en betydande ökning av leversjukdom under de kommande två decennierna om inte den nuvarande trenden vändas, varnade brittiska hälso-tjänstemän. Storbritanniens pub kulturen är att inrätta nationen för en eventuell explosion i cirros fall: Britter måste lära sig att tygla sitt alkoholmissbruk och dricka ansvarsfullt. För många, kanske att innebära en resa till alkohol rehab.

Per capita alkoholkonsumtionen i Storbritannien fördubblades mellan 1960 och 2004, och dödar från skrumplever har ökat dramatiskt under de senaste två decennierna. Enligt regeringens statistik, har cirros dödstalen i England och Wales mer än fördubblats, från 8,3 per 100.000 år 1987 till 17,5 procent 100.000 år 2002. I Skottland, hastigheten nästan tredubblats, från 16,9 per 100.000 till 45,2 per 100.000 under samma period. Den kurs i USA var 9 per 100.000 år 2004.

Kronisk alkoholism och hepatit C-virus är de främsta orsakerna till cirros. Överdrivet alkoholintag dödar friska leverceller, lämnar ärrvävnad som inte kan regenerera sig själv. När levern börjar misslyckas, är en domino-liknande kedjereaktion iväg, vilket ofta leder till njur-, hjärt-och cirkulationssvikt. Om sjukdomen går odiagnostiserade, kan du gå från att vara helt bra att vara i intensivvårdsavdelning med multipel organsvikt i sex till åtta veckor. Uppenbarligen, för allvarliga drinkers, det är aldrig för tidigt att ändra sitt sätt och få till alkohol rehab.

Billig alkohol och enkel åtkomst har fått skulden för den problem, samt en enkel inställning till socialt drickande. På brittiska pubar, till exempel, är det vanligt att varje medlem av en social grupp för att köpa en runda av drycker. Den kulturella acceptansen för överdrivet socialt drickande kan vara en av anledningarna till fler människor inte söker ett program alkohol rehab förr. Dessutom, till skillnad från andra länder, inte dricka i Storbritannien inte brukar gå hand i hand med att äta, vilket allmänt ses som en buffert som hjälper kroppen hantera alkoholen.

Brittiska läkarna nu att behandla män och kvinnor i deras 20s och 30s för cirros, en sjukdom som en gång främst påverkat män i 60-årsåldern. Eftersom symtomen kan vara ospecifika, inklusive rutin-skenbara trötthet och sexuella problem, kan många människor inser inte att de har problem med levern tills skadan är oåterkallelig. Då är det ofta för sent för att återfå sin hälsa. Att få till en bra alkohol Rehab program kan inte hända alltför snart.