hjälpa dig att sluta dålig andedräkt – 8 enkla riktlinjer

Många människor har dålig andedräkt utan att ens inse det. Detta kan lamslå dina chanser att njuta av en sund social liv, hitta en betydande andra, och även avancemang i din karriär. Om du arbetar med dålig andedräkt hela tiden, dock kan det vara kränkande. Så här är några tips för att hålla din mun luktar färskt. Följ dessa åtta enkla riktlinjer om du vill undvika dålig andedräkt, eller tom eliminera den.

Ett. Genom att äta skarpa frukter och grönsaker som äpple, selleri, gurka och morot, är munnen naturligt rengöras. Plack och matrester mellan tänderna och tandköttet tas bort under denna process. Jag kallar detta “auto-floss.” Dessutom ökar du också din saliv flöde när du äter knaprig mat. När allt ovan nämnda frukt och grönsaker är bra för din hälsa och bör ingå i din vanliga kost.

2. Borsta tänderna och skrapa tungan första sak varje morgon, och även efter varje gång du tar en tupplur. Illaluktande bakterier har haft en chans att ta över munnen medan du sov, och är mest sannolikt orsakar äckligt “morgonen andetag.” Tongue skrapor kan hittas i de flesta hälsokostbutiker, och även i apotek och närbutiker som de blir mer populärt.

Tre. Undvik tandkrämer som innehåller natriumlaurylsulfat, eller SLS: SLS ger inga muntliga hälsofördelar som helst. Dess primära funktion är att fungera som ett ytaktivt medel, vilket gör att oljebaserade och vattenbaserade ingredienser för att kombinera lättare.
Men den har också en viktig sekundär funktion, som är att bubbla och skum, vilket gör att du tror att något spektakulärt händer i munnen.

4. Bakterier är inte ett fan av livsmedel såsom citrusfrukter, bär och melon eftersom de gör miljön i munnen för sur, så få ditt lystmäte av vitamin C. Ett annat plus för att konsumera C-vitamin är att det också hjälper till att förhindra sjukdomar i tandköttet och tandköttsinflammation.

Fem. Tugga färsk persilja när du kan, det gör inte bara avgifta din mun men den innehåller också rikligt klorofyll som sötar din andedräkt. Vidare ökar tugg handling flödet av saliv som hjälper till att undvika muntorrhet. Gör din egen munvatten med aloe vera juice. Köp spädas aloe vera juice i ditt lokala apotek eller naturläkemedel butik. Lägg två teskedar det till ett dricksglas med vatten. Sedan skock munnen med denna lösning.

6. Drick mycket vatten: Se till att du förbrukar mycket vätska under dagen, speciellt vatten. Detta kan bidra tvätta matrester och överskott slemhinnor från munnen. Det kommer också att bidra till att förhindra muntorrhet. Detta är mycket viktigt, inte bara för att det kommer att hjälpa dig att förhindra dålig andedräkt, men också för att dricka en tillräcklig mängd vatten varje dag är avgörande för ditt totala välbefinnande. Detta är en av de bästa dålig andedräkt bota.

7. Undvik livsmedel såsom vitlök, lök, sockerhaltiga livsmedel, kött, fisk, fågel och ägg. Alla dessa livsmedel är kända för att orsaka dålig andedräkt. Färska frukter och grönsaker hjälper faktiskt att rengöra hela systemet, och resultatet är bättre andedräkt. Gröna bladgrönsaker, i synnerhet, är kända för att hjälpa kroppen att upprätthålla frisk andedräkt. Försök tugga färsk pepparmynta, grönmynta, persilja eller basilika istället för tuggummi.

8. Ät yoghurt. Studier har funnit att en portion yoghurt varje dag minskar nivån av illaluktande vätesulfid i munnen. Var noga med att äta dem med aktiva kulturer.