mediciner för social ångest

En ganska “nya” ångest, var social fobi förbises under en ganska lång stund av det medicinska samfundet som det ofta förväxlas med blyghet. Som sagt, har läkemedelsföretagen inte varit bakåt och det finns så många social ångest mediciner på marknaden som det finns andra ångestdämpande mediciner men verkligen mest anti ångest läkemedel är lämpliga för alla typer av ångestsyndrom. Endast ett fåtal läkemedel är helt ångest specifikt, så en generell mild anti ångest medicinering förmodligen kommer att fungera lika bra som specifika sociala ångest mediciner.

Vad är social ångest, frågar du? Jo, för att uttrycka det enkelt du fruktar vissa sociala situationer och kommer som helst för att undvika dem. Detta betyder inte nödvändigtvis att du kommer att vara av en avgående naturen och att du inte gillar sociala sammankomster. Det betyder bara att vissa sociala situationer leda dig till känna ångest och ibland uppleva panikattacker. Så medan en person med en blyg disposition skulle kunna smita alla sociala sammankomster, kan du vara festens en minut med alla ögon på dig och älska det och nästa minut något kunde hända att åstadkomma din social ångest. Kanske befinner du dig i en förödmjukande situation eller om du befinner dig i en position där du inte kan ta bort dig själv och det är då dina sociala Ångestsymtom kommer alla sparka in på en gång drunknar du i deras viselike grepp. Så vad kan du göra åt det?

Första säker på att du vanligtvis kan använda social ångest mediciner för att behandla din sjukdom, men det är alltid en bra idé att se till att du verkligen lider av social ångest och inte bara vanlig blyghet. Så här är några symptom för att du ska hålla utkik efter när nästa du befinner dig i den positionen.

Rädsla för att vara socialt förödmjukad, rädsla för att bli generad, ökad känsla av medvetenhet, andnöd, svettiga händer, skakningar och ryckningar. Om du upplever hjärtklappning, illamående och yrsel, tillsammans med känslor av inkompetens och extrema fall av ångest och så finns det en god chans att du lider av social ångest eller social fobi som det också kallas. Dessa symtom kan tyckas normal ‘blyg personens symptom, men de bara bli social ångest symtom när de upplevt i den yttersta änden av spektrumet av känslor.

Social ångest mediciner men kan fixa dessa problem lätt särskilt om fångad i ett tidigt skede så att du inte behöver lida för länge. Men om du är villig att ta på medicinering tåget, det finns alltid alternativa behandlingar som är tillgängliga för dig. Terapi kan också vara ett lönsamt alternativ till social ångest mediciner och kan hjälpa dig mycket. Tala med din läkare om alla dina alternativ och hitta den rätta för dig. Sociala situationer behöver inte vara pinsamt eller otroligt smärtsamt angelägenheter, och vem vet du kanske hitta dig själv åtnjuter själv för första gången på länge, om du hittar rätt passande botemedel för dig själv.